Dalum går efter formandshattrick i 4H

Henrik Dalum stiller op til sit tredje formandsvalg i træk hos 4H, hvor han har været formand siden 2014.

Den 32-årige formand har har de seneste fire år kørt Danmark tyndt som formand for 4H for at deltage i møder, dyrskuer og 4H arrangementer for at varetage foreningens interesser bedst muligt.

- Jeg synes, at det er utrolig vigtigt, at 4H har en meget synlig formand, derfor deltager jeg i langt størstedelen af de ting, vi som forening bliver inviteret til. Det kan være Dyrskuetaler, møder med vores samarbejdspartnere i landbruget og ungdomsforeninger som DUF. Jeg tager også gerne selv initiativ til at komme ud på besøg. Som jeg f.eks. har været hos Danmarks Biavlerforening, hvor vi har fået et nyt og spændende samarbejde i gang med, da vi har fælles interesser. Sådanne samarbejdsaftaler vil jeg gerne lave mange flere af fremover, fortæller Henrik Dalum.
 
Tre år med overskud
En af de største opgaver som formanden har haft ansvaret for i den forløbne valgperiode, er ifølge ham selv at få skabt en ansvarlig økonomi i 4H. Efter flere år med underskud i foreningen, har 4H de sidste tre år haft overskud på cirka 1 million kroner til sammen. 
 
- Det var tilfredsstillende, da vi i 2017 valgte at lave nogle investeringer i bl.a. ansættelsen af en kommunikationskonsulent. Så vi har haft styr på økonomien i de seneste tre år, og jeg er glad for, at vi nu har et godt overblik over vores økonomi, og ved hvilke knapper, vi kan dreje på,” forklarer Henrik Dalum.  
 
Alle skal kende 4H
4H har 80 klubber og fem gårde fordelt rundt i Danmark med sammenlagt 3.700 medlemmer. Et af flagskibene i 4H’s arbejde er Madskolerne, masser af børn en uge af deres sommerferie på at lære om madlavning og hvor maden kommer fra. Men ifølge formanden, så skal 4H være kendt for meget mere end Madskolerne.

- Vi har sat gang i en stor strategiproces, der til dels har fokus på at øge kendskabet til 4H og skabe kvalitet i vores arrangementer. Det er vejen til, at får skabt en økonomisk bæredygtige forening, så vi også har 4H om fem, ti og halvtreds år. 4H skal være en del af de mange fritidstilbud, som børn har, da vi har nogle aktiviteter, som er både lærerige, fællesskabende og sjove. Selvom vi er over 100 år gamle, så er vores aktiviteter omkring mad, natur og dyr i dag trendy og passer perfekt ind i tidsånden, siger Henrik Dalum.
 
Han tilføjer, at strategien bliver fulgt og at landsledelsen er gået forrest for at få den udlagte strategi til at lykkes.

Læs også