Dansk rekord ved NM i STIHL Timbersports

Matthias Ringsholt satte dansk rekord i disciplinen Stock Saw, som blev klaret på bare 10,99 sekund i weekendens individuelle konkurrencer i NM STIHL Timbersports.

I det hele taget gjorde de danske atleter i form af Matthias Ringsholt, Mads Pedersen, Esben Pedersen og Martin Olsen det rigtig godt i weeekendens konkurrencer på Roskilde Dyrskue. Esben var eneste danske deltager i fredagens Rookie konkurrencer, og der er ingen tvivl om at Esben i den grad var kommet i ilden. Tros fin opbakning fra de danske tilskuere endte Esben på en 6. plads. Øverste og velfortjente podieplads gik til Emil Hansson fra Sverige, der samlet klarede alle 4 discipliner på 1:08:89 minut.
 
Fredag eftermiddag bød på holdkonkurrencer, og endnu engang blev de øverste pladser domineret af Sverige med Norge på en tredieplads
Spænding ved lørdagens individuelle konkurrencer.
 
Der var spænding i luften da de individuelle konkurrencer gik i gang lørdag, - og der blev da også sat flere nationale rekorder, ligesom der blev givet op til flere diskvalificeringer undervejs, enten fordi øksen kom for tæt ved fødderne i disciplinen Underhand Chop, eller fordi tiden på maksimalt 3 minutters varighed i de forskellige discipliner blev overskredet. Det var specielt disciplinen Springboard, der voldte Matthias Ringsholt problemer, rigtig ærgeligt da han klarede sig fint lige indtil denne disciplin.
 
Sverige blev tredobbelt mester
Men under alle omstændigheder var der ingen tvivl: Sverige har i den grad en talentmasse, der i år viste sig uovervindelig. De tre øverste podiepladser blev alle besat af svenskere med Pontus Skye på førstepladsen, Calle Svadling på andenpladsen efterfulgt af Hans-Ove Hansson på trediepladsen. Matthias Ringsholt blev nummer otte og Martin Olsen nr. 13.  Esben og Mads Pedersen stillede ikke op i de individuelle konkurrencer.

De næste konkurrencer bliver VM i STIHL Timbersports, der kan opleves den 19 - 20 oktober i Liverpool.

Læs også