bannerPos

Byretten: Grise måtte ikke aflives uden ejerens kendskab

Grisene burde ifølge fagdyrlægers vurdering have været i sygesti – og ikke aflivet - sådan som myndighederne valgte at gøre. Samtidig måtte man i den konkrete sag ikke aflive 24 grise på en ejendom uden forudgående at advisere ejeren, pointerer byretten i sagens afgørelse. Arkivfoto

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
15-01-2020 06:06
Sønderjyde vinder sag mod Fødevarestyrelsen om aflivning af 24 grise. Sagen er ifølge advokat interessant for alle, der mødes af styrelsens kontrollanter – herunder både landmænd og fødevarevirksomheder.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).

Tvivl om Kinas intentioner

Fase 1 i en ny handelsaftale mellem USA og Kina indebærer, at Kina skal fordoble deres import af amerikanske afgrøder i forhold til, hvad der blev importeret inden handelskrige brød ud for nu godt to år siden. Men der hersker tvivl om, hvorvidt Kina vil leve op til aftalen.

Hvorfor dykker rapsprisen

Rapsprisen har i denne uge taget et stort ryk ned. Ikke fordi det ser godt ud for situationen med rapsfrø i Europa. Derimod skyldes prisfaldet en prissvag palmeolie og svaghedstegn i den konkurrerende sojaolie. Selvom rapsen kan falde yderligere i pris, er nedturen dog næppe langvarig.

Markedspodcasten - Uge 3

Velkommen til årets første markedspodcast. Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere ude på markedet.

Styr lyset i stalden via telefonen

Virksomheden NewRoniX, der leverer professionelle lysstyringer til industri og landbrug, oplevede stor interesse for deres løsninger på NutriFair i Fredericia.
Side 1 af 1747 (34921 artikler)Prev1234567174517461747Next