Svinenoteringen: Tyskland har noget at indhente

Mens nogle europæiske svinenoteringer stiger i denne uge, er andre fortsat uændrede og viser et tydeligt efterslæb, skriver Danske Svineproducenter i nyhedsbrevet “Rundt i Europa”.

- Den ledende, tyske notering, som ser ud til at være som støbt i beton, rangerer nu på sidstepladsen i gruppen af de fem EU-lande med flest svin, konstaterer Danske Svineproducenter.

Tendensen på det tyske marked er ifølge nyhedsbrevet, at en stigning burde være mulig i denne uge.

Den danske slagtesvinenotering er i seks uger kun gået én vej, nemlig opad. I den pågældende periode har stigningerne i alt udgjort 21,4 cent.

- Den danske noteringsstigning er ikke til at overse. Den seneste stigning er på fem cent og sender Danmark endnu længere frem i gruppen af de fem EU-lande med flest svin. Den belgiske og den britiske notering stiger også lidt, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer, at der meldes om uændrede noteringer i Spanien, Holland og Østrig.

- Den hollandske notering stabiliserer sig dermed på niveauet fra forrige uge, som den steg til med fem cent. Frankrig melder om et marginalt prisfald, lyder det. 

Læs også