Danish Agro køber Røstofte Maskiner

75 procent af den østdanske Claas-forhandler er nu overdraget til Danish Agro Machinery Holding. Maskinhandler Dann Nielsen beholder de resterende 25 procent.

Danish Agro Machinery Holding A/S har indgået aftale med den danske Claas-forhandler Røstofte Maskiner A/S om køb af 75 procent af aktierne i selskabet. Maskinforretningen har primært kunder på Sjælland, Lolland-Falster og Møn.

Maskinhandler Dann Nielsen fortsætter som adm. direktør og som aktionær i selskabet.

- Jeg ser en stærk samarbejdspartner i Danish Agro, som jeg er overbevist om vil være med til at sikre en lys fremtid for Røstofte Maskiner. Det har været vigtigt for mig, at sikre forretningens fremtid i den hurtige strukturudvikling, som dansk landbrug for tiden gennemgår.

 

Positiv udvikling

Røstofte Maskiner A/S har i de sidste fem år som Claas-forhandler været inde i en positiv udvikling og genereret en solid indtjening.

- Denne udvikling ønsker jeg skal fortsætte til gavn for vores kunder og medarbejdere. Jeg er overbevist om, at vi i fællesskab har bedre mulighed for at udvikle min maskinforretning til en plads i fremtidens marked. Det har ligeledes været afgørende for min beslutning, at jeg fortsætter som maskinhandler, og at vi kan fortsætte med kontinuitet i hhv. Mern og Sakskøbing.

Vores Jagt- og fritidsafdeling fortsætter ligeledes uforandret tillige med salg af professionelle have/parkmaskiner fra Mern-afdeling, siger Dann Nielsen og fortsætter:

- Vores virksomhedskultur og kerneværdier i Røstofte Maskiner kan fortsættes og udvikles i det nye samarbejde, hvilket også har været vigtigt for min beslutning, da min egen personlige plan er at fortsætte mange år endnu i branchen.

 

Vækker glæde

Aftalen glæder også koncernchef i Danish Agro, Christian Junker:

- Røstofte Maskiner har en stærk ledelse samt 37 dygtige medarbejdere med stor Claas-erfaring, som hver dag gør en forskel for de danske landmænd. Jeg glæder mig derfor over, at Røstofte Maskiner, der sidste år omsatte for 158 millioner kroner, med aftalen har ønsket at være en del af den fremtidige forhandlerstruktur i Danmark. Her vil de komme til at spille en vigtig rolle.

- Når Dann Nielsen, der er adm. direktør og ejer af selskabet, inviterer os til at blive medejere af selskabet, er vi naturligvis klar til det. Jeg ser et stort potentiale i selskabet samt de meget dygtige medarbejdere, siger han og får tilslutning af CEO i Danish Agro Machinery Holding A/S, Jens Skifter:

- Røstofte Maskiner A/S er et veldrevet selskab med mange kvaliteter. Dann Nielsen har igennem mange år været en tæt samarbejdspartner til dansk landbrug. Aftalen med Dann Nielsen er med til at sikre vort fremtidige management team i maskinforretningerne samt sikre at ekspertise og viden fastholdes i den danske forhandlerstruktur, siger han.


Læs også