Agrarøkonom med en akademiuddannelse i ledelse

Nordjyllands Landbrugsskole har hørt erhvervets opråb om mangel på medarbejdere med driftslederkompetencer, og udbyder nu en fuld agrarøkonomuddannelse, hvor man oven i hatten får en akademiuddannelse i ledelse.

Fra efteråret skal de nye agrarøkomomstuderende på Nordjyllands Landbrugsskole, Nibe, hænge ekstra godt i.

Erhvervets mangel på medarbejdere med driftslederkompetencer har fået skolen til at udbyde den velkendte agrarøkonomuddannelse med et lille tvist. Den studerende får nemlig en akademiuddannelse i ledelse oven i hatten.

- Ud over at leve op til uddannelseskravene omkring indholdet i agrarøkonomuddannelsen har vi prøvet kræfter med akademifagenes niveau. Det er ikke første gang, men i år har det være målrettet og systematisk. Det har givet os blod på tanden, og derfor vil vi fra efteråret 2017 udbyde den fulde akademiuddannelse i ledelse til alle vores kommende AØere. Og derudover vil vi tilbyde samme uddannelse for ansatte med ledelsesopgaver i og udenfor landbruget, som kan tage uddannelsen ved siden af deres almindelige arbejde, fortæller forstander Erik Poulstrup.

De to tilbud er et samarbejde mellem skolen og UCN.

Fuld akademiuddannelse i ledelse

I foråret har 17 studerende tyvstartet og prøvet, hvad det vil sige at tage akademifag oveni agrarøkonom-uddannelsen.

- Alle agrarøkonomer har været til eksamen i mindst fire akademifag, og hele seks elever har taget det sidste og femte fag. Herved mangler de kun at skrive hovedopgaven, hvorefter de udover og fordi de har gennemført af en af landets stærkeste landbrugslederuddannelse, også har en fuld akademiuddannelse i Ledelse, fortæller Erik Poulstrup.

De studerende var til eksamen i akademifagene Ledelse i Praksis, Erhvervsøkonomi, Organisation og arbejdspsykologi, Projektstyring og Lederens forretningsforståelse, og mangler nu kun deres hovedopgave for at få det endegyldige bevis på, at de ikke blot er agrarøkonomer, men også har en akademiuddannelse i ledelse.

Tilmeldingen starter snart

Tilmeldingen til den udvidede agrarøkonomuddannelse plus akademi-efteruddannelsen starter til august.

Der er et begrænset antal pladser, og det er først til mølle.

Efteruddannelsen vil komme til at koste et sted mellem 60.000- og 70.000 kroner, og der kan søges støtte.

Læs også