Jægerens ønskebil

Jan Thybo, Ford-forhandler og passioneret jæger, har ombygget en Ford Edge personbil til en unik jægerbil.

Efteråret er traditionelt jagttid. I den sammenhæng har mange jægere gået med et ønske om at få deres bil ombygget, så den er tilpasset behovet på jagtmarkerne.

Det gælder også Jan Thybo, indehaver af bilhuset Thybo i Bred ved Vissenbjerg på Fyn. Og da han både er Ford-forhandler, bilekspert og ivrig jæger, var han ikke sen til at lægge beslag på den nye Ford Edge, fordi han her så en mulighed for at få ombygget en stationcar eller en gulpladebil til en unik jægerbil.

Ifølge den vestfynske Ford-mand den første Ford Edge i landet, der er ombygget til en »Hunter Edition«, som han kalder nyskabelsen.

 

Sikker våbenopbevaring

Målet for Jan Thybo har været at få ombygget en bil, så den giver mulighed for sikker opbevaring af våben, når han drager på jagt.

Han har i dag en bil på gule plader, hvor der er bygget et helt særligt og aflåst rum til riflen og jagtgeværet – og derudover et sikkerhedsrum til bundstykker og patroner.

- Som jæger har du et ansvar for sikker opbevaring af dine våben under transport. Overholder du ikke loven og eksempelvis er udsat for tyveri, så har du overtrådt våbenloven, og du får inddraget din våbentilladelse, siger Jan Thybo.

 

Begejstrede jægere

Ombygningen af bilen er foretaget hos Haarby Karosseri, der også tæller kunder som Rigspolitiet og ambulancetjenester, og som er vant til at levere løsninger med fokus på sikkerhed og funktionalitet.

- Efter årene med finanskrisen oplever vi nu igen, at mange bilentusiaster kommer med særlige ønsker. Her iblandt bilglade jægere, som gerne vil fremvise noget, der skiller sig ud, når de parkerer bilen ved skovkanten, siger fabriksdirektør Marc Larsen, Haarby Karosseri, der understreger, at sikkerhed naturligvis er altafgørende.

Marc Larsen oplever desuden, at der i jægerkredse er en begejstring for udstyr, der både visuelt og funktionelt skiller sig positivt ud. Og han forudser, at det nemt kan føre til en helt ny niche i bilindustrien.

Læs også