Minister så landbrug, jagt og skovbrug flytte sammen

Kulturminister Mette Bock besøgte Det Grønne Museum ved Gammel Estrup, hvor Dansk Landbrugsmuseum og Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum er i fuld gang med at smelte sammen.


HISTORIE Dansk Landbrugsmuseum, som ligger i forbindelse med Gammel Estrup på Djursland, er i fuld gang med fusionen med Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum, der plejede at holde til i Hørsholm, men nu flytter ind på adressen i Østjylland. Nu hedder det Det Grønne Museum.

Forleden var kulturminister Mette Bock på rundtur ved Gammel Estrup for at høre om planerne for fremtidige udstillinger, og se de første synlige tegn på sammensmeltningen af de to museer. En udstilling, som ganske rammende hedder »Flytningen«. I stedet for de klassiske montrer og stativer er udstillingen bygget op ved hjælp af de paller, papkasser og pallerammer som genstandene er blevet transporteret i.

Og ministeren var begejstret for, hvad hun så. Ikke mindst for de gamle geværer, der var af en noget større kaliber, end dem ministeren har haft i hånden, mens hun den seneste tid har været ved at tage jagttegn.

- Jeg er sikker på, at det kommer til at spille rigtig godt sammen, når det hele kommer på plads. Det giver museets gæster muligheden for at se tingene i en større helhed. For som man levede i gamle dage var landbrug ikke bare landbrug og jagt var ikke bare jagt. Det var to ting, der hang tæt sammen. Det får man endelig muligheden for at se nu, lød det fra Mette Bock, der også var en tur forbi en af museets nye haller, hvor håndværkerne knokler for at gøre plads til de mange nye udstillingsgenstande.

91 lastbiler med anhænger regner man med, der skal til for at få slæbt hele baduljen fra Hørsholm. I alt kommer Det Grønne Museum til at brede sig på omkring 6.000 kvadratmeter plus 1.200 kvadratmeters udvidelse af magasinerne i Auning, hvor alle de genstande, der ikke er udstillet, bliver passet på.

Tømt til sommer

Ministeren blev vist rundt på museet af museumsdirektør Peter Bavnshøj og souschef Julie Fabricius Friis.

Arbejdet med fusionen har stået på siden oktober 2015, og man regner først med at have sat det sidste punktum i februar 2021. Museet i Hørsholm lukkede allerede for gæster sidste vinter, mens man efter planen gerne skulle have rømmet lokalerne på Sjælland næste sommer.

Til den tid stiger Julie Fabricius Friis, der oprindelig hørte til i Hørsholm, også af projektet.

Læs også