Velkommen til DM på Peterslund

Fredag den 28. og lørdag den 29. oktober er der DM i pløjning på Mors.

Viborg LandboUngdom, herunder Thy, Morsø, Skive, Viborg-Kjellerup og Hammershøj-Bjerringbro LandboUngdom, står i spidsen for DM i pløjning 2017.

Et stævne som i år finder sted på Peterslund på Mors, hvor man ser frem til at få besøg af cirka 100 pløjere og 1.500 tilskuere.

- Det bliver spændende at se så mange mennesker på vores gård, og vi glæder os til nogle rigtig gode dage på Peterslund, fortæller Søren Gade Nielsen, der sammen med sin bror Allan, mor Ann-Mari og far Jørgen er vært for DM i pløjning.

- Det er fedt, at man kan gøre pløjning til en konkurrence, og det er en rigtig sjov verden. Vi har haft en del ansatte på gården, der har dyrket konkurrencepløjning, så det gør, at vi kender lidt til det. At DM i år skal være på Peterslund bliver en stor oplevelse.

Der er blevet knoklet for at blive klar til DM, og familiens arbejde har givet anledning til anerkendende nik fra styregruppen bag stævnet.

- Markplanen skal ændres, så man skal altså ind og skubbe til rytmer og rutiner, og det kræver noget fra pløjeværtens side. Men familien Gade Nielsen er gået meget professionelt til opgaven, og det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med dem, fortæller Jens Iversen, der er med i styregruppen bag DM og formand for Landspløjeudvalget.

Flere klasser - samme mål

På Peterslund vil man kunne se pløjesport med passion og konkurrenceiver.

LandboUngdom-pløjerne kan stille i standardplov eller vendeplov. Unge under 23 år stiller i juniorklassen og folk over 23 år stiller i seniorrækken.

- Man behøver ikke have konkurrenceudstyr for at deltage. Som noget nyt har vi en klasse, Farmklassen, som er for almindelige landbrugsplove med standardudstyr, siger Jens Iversen.

I Farmklassen skal plovene have mindst tre furer eller flere.

Fredag er der DM for Landbrugsskoler, hvor seks skoler tager kampen op. Lørdag vil man kunne opleve veteranpløjning og Fabriks DM 

Læs også