Storbyggeriet i gang på FMP Sofiendal ApS

På Sofiendal øst for Haslev er opførelsen af 7.943 kvadratmeter slagtesvinestald gået i gang. Det er de første af et slagtesvineprojekt på i alt 32.000 kvadratmeter fordelt på fire lokaliteter.

Netop nu er man på Sofiedal, lidt nordøst for Haslev, i gang med opførelsen af de første slagtesvinestalde til i alt fire identiske produktionsanlæg.

Bag byggeriet står en af Danmarks største jordbesiddere, Bregentved Gods, eller rettere, FMP Sofiendal ApS, som er en del af Bregentved Group.

Bregentved, der driver cirka 3.500 hektar, har ikke tidligere haft animalsk produktion, men med den nye produktionsgren får Bregentved fremadrettet mulighed for en større slagtesvineproduktion, og i naturlig konsekvens deraf at tilføre egne marker egen gylle.

De fire produktionsanlæg bliver placeret på fire forskellige lokaliteter i henholdsvis Faxe og Ringsted kommuner. FMP Sofiendal ApS på Terslev Skolevej ved Haslev, FMP Turebylille ApS på Vordingborgvej ved Turebylille, FMP Eskildstrup ApS på Eskildstrupvej ved Ringsted og endelig FMP Langesnage ApS på Langesnogevej ved Haslev.

Det er Gråkjær A/S, der i parentes bemærket netop nu i Bodø i Norge er i gang med staldbyggeri nummer 3.000, der står for byggeriet af det i alt 32.000 kvadratmeter store slagtesvineprojekt.

- Byggeriet skrider helt planmæssigt frem. Det er et stort og spændende projekt, og på Sofiedal bliver der foruden slagtesvinestalden også mølleri og stort foderanlæg, fortæller projektleder Per A. Mortensen fra Gråkjær til LandbrugØst.

Læs mere på side 11 i LandbrugØst uge 41 – klik her

Læs også