-Hammergodt DM trods manglende tilskuere

Selvom man havde budgetteret med 600 tilskuere mere til DM i Pløjning, var det en tilfreds stævneleder, der kunne se tilbage arrangementet.

Mens første dag ved DM i pløjning startede med høj sol og næsten ingen vind, gik blæsten – og regnen – frisk over Limfjordens vande på andendagen, som ellers var der, man havde regnet med det store rykind på Peterslund, som var vært for dette års DM på Mors.
Det kostede tilskuere. Ifølge budgettet 600 af slagsen.
- Vi havde kun 840 betalende gæster. Det var alt for få, men det er svært at fortænke folk i, at de blev hjemme ved brændeovnen, da de så vejret lørdag morgen. Det var selvfølgelig en skam, men det er nu engang én af de ting, vi ikke er herrer over, konstaterede stævneleder Bjarne Vestergaard, der udover de manglende tilskuere så tilbage på et vellykket arrangement.
- Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra både pløjere og publikum, som roste os for, at tingene bare spillede, og trods tilskuertallet vil jeg helt klart betegne stævnet som en succes. Det er gået hammergodt, lød det fra Bjarne Vestergaard.


Ingen lokal vinder

Bjarne Vestergaard fremhæver de 50 frivillige, der var med til at få stævnet til at køre på skinner, mens forholdene på Peterslund ved Øster Assels på Sydmors levede fuldt op til forventningerne.
- Selvom vejret ikke var helt med os, var jorden god, og regnen blev ikke nogen hindring for konkurrencen, konstaterede stævnelederen, der kun kunne komme på én ting, der kunne have gjort det hele lidt bedre: en lokal vinder frem for den samlede tredjeplads, Mogens Mark fra Vils tog i standardplov.
- Det kunne da have fint, hvis Mogens havde vundet, men man må også tage hatten af for Lindberg’erne (seniorvinder, Peter, og samlet vinder, Martin, red.). De er dygtige, og jeg hørte, at Martin har trænet 10 timer om dagen op til DM. Det er svært at hamle op med, sagde Bjarne Vestergaard, der formentlig må vente en rum tid på næste mulighed for en morsingensisk DM-triumf på hjemmebane. DM-stævnet var i hvert fald det første på Mors i 37 år.

Læs også