80 år gammel og Årets Økolog

Otte kandidater var nomineret til titlen som Årets Økolog. Og mere end 25.000 danskere har stemt. Svend Erik Hjuler Rasmussen fra Randers er kåret som vinder.

Det er den 80-årige økolog Svend Erik Hjuler Rasmussen fra Randers, som danskerne har valgt til Årets Økolog. Et initiativ som Netto og Økologisk Landsforening står bag. Mere end 25.000 danskere har stemt på otte økologer.
Da Svend Erik Hjuler Rasmussen i en alder af 60 år valgte at købe Korsmedergaard vest for Randers, var det med en ting for øje: At blive økologisk landmand. De sidste 20 år har Svend Erik Hjuler Rasmussen drevet sit økologiske landbrug og gårdbutik, hvor han producerer og sælger fjerkræ og grøntsager.
- Jeg er naturligvis glad for titlen som Årets Økolog. Det må betyde, at det jeg gør, gør jeg godt. Jeg har før sagt, at jeg blev økolog, fordi jeg gerne vil råde bod på de 40 år, hvor jeg virkede som konventionel landmand. Det mener jeg stadig. Jeg håber, at jeg kan være med til at øge opmærksomheden på, hvad vi økologer gør for miljøet og dyrevelfærden. Det ville heller ikke gøre noget, hvis andre midaldrende landmænd fik smag for at omlægge til økologi. Det er aldrig for sent, fortæller Svend Erik Hjuler Rasmussen.
Formålet er at hylde de danske økologer, der er med til at gøre Danmark til et af verdens førende lande inden for økologi og bæredygtigt landbrug. Præmien for at blive kåret til Årets Økolog er udover titlen en pengepræmie på 100.000 kroner, som kan bruges på landbruget og dets medarbejdere.
Økologisk Landsforening har været med i udvælgelsesprocessen af økologerne og de endelige nominerede blev udvalgt med henblik på at sikre en spredning af økologiske produkter, alder og køn. Fælles for dem alle er deres passion for økologi og et brændende engagement i deres landbrug.

Læs også