Økologisk kød sælges til høje priser

Tillæggene for økologisk kød satte nye rekorder i regnskabsåret 2014/15, skriver Friland, der i regnskabsåret omsatte for 710 millioner kr.

Tillæggene for økologisk kød satte nye rekorder i regnskabsåret 2014/15, skriver Friland, der i regnskabsåret omsatte for 710 millioner kroner.

De danske og de europæiske forbrugere vil have økologiske produkter. Det er noget, der har kunnet mærkes Friland, der er Europas største leverandør af økologisk kød

Således fik økologiske svineproducenter i gennemsnit 17,23 kroner pr. kilo kød udover Danish Crowns basisnotering, mens leverandører af økologiske kreaturer fik 5,85 kroner ekstra pr. kilo. Det er inklusiv resttillæg, der er henholdsvis 75 øre for svin og 1 krone for kreaturer.

- Men den kunne nemt have været endnu højere, for vi har hver eneste uge måttet sige nej til kunderne, fordi vi ganske enkelt ikke har haft kød nok. Derfor har vi taget en række initiativer for at skaffe mere økologisk kød, og vi kan se, at det er begyndt at slå igennem nu, siger Henrik Biilmann, der er administrerende direktør i Friland.


 

Læs også