Matcher elev og landmand

Rasmus Moth Madsen er ansat på Kold College i Odense, hvor han hjælper landmænd med det perfekte match med skolens elever.

På landbrugsuddannelsen på Kold College i Odense satser man stort på at hjælpe såvel landmænd som elever med at skabe optimale praktikpladser. Skolen, der i forvejen satser stærkt på praktikpladser, har oprustet indsatsen ved at ansætte endnu en praktikpladskonsulent, Rasmus Moth Madsen, der skal tage sig af alle skolens jordbrugsuddannelser.

- Skolen kan se, at en praktikpladskonsulent er med til at gøre det meget nemmere for virksomheder at tage elever ind. De mange spørgsmål, som virksomhedslederen måtte have og frygten for omstændeligt papirarbejde, bliver som ofte reduceret, siger Rasmus Moth Madsen.

 

Bane vej i landbruget

I bestræbelsen på at skabe flere praktikpladser for skolens jordbrugsuddannelser, blandt andet gartnerområdet og landbruget, er man på Kold College meget bevidste om den udfordring, som knytter sig til landbruget i disse år.

- Mange landmænd, særligt mælkeproducenter og svineproducenter, er hårdt spændt for økonomisk. Derfor ser vi også en generel tendens i landbruget med tilbageholdenhed i forhold til at tage elever ind, siger Rasmus Moth Madsen.

 

Kender branchen

Rasmus Moth Madsen håber imidlertid, at han i kraft af sit branchekendskab kan være med til at åbne nye døre. Uddannelsesmæssigt har han en baggrund som jordbrugsteknolog med speciale i planteavl. Inden ansættelsen på Kold College var han i flere år i gartnerbranchen.

- Som landmand har du brug for, at driften kører så gnidningsfrit som muligt. Derfor skal du også have elever med de helt rette profiler til den enkelte bedrift. Min opgave er at hjælpe landmanden med at fjerne eventuelle pukler, så han ikke skal bruge unødige kræfter på at være praktikpladssted, siger Rasmus Moth Madsen.

 

Fremtidens landmand

Selv om landbruget lige nu er presset, er Rasmus Moth Madsen, ikke i tvivl om vigtigheden af, at fremtidens landmænd uddannes.

- Der er brug for dygtige unge landmænd. Ikke kun som arbejdskraft i de kommende år, men også til at overtage bedrifterne om 10-15 år, når mange af de nuværende landmænd stopper, siger han.

Læs også