Fødevareindustri er dybt afhængig af patenter

Fødevareforbundet NNF anbefaler at stemme ja til tilslutning til den fælles europæiske patentdomstol

Danske fødevarer produceres i høj grad med hjælp af patenter. Det viser beregninger fra Patent- og Varemærkestyrelsen ifølge Fødevareforbundet NNF.

Dansk fødevareteknologi topper således listen over størst patent-aktivitet, kun overgået af biotek-branchen. Dansk fødevareteknologi har en patent-aktivitet der er fem gange højere end gennemsnittet.

Samtidig er fødevarer blandt de teknologiområder, hvor der er størst vækst i antallet af patenter.

- Selvom en europæisk patentdomstol kan virke indviklet og langt fra hverdagen som slagteriarbejder eller mejerist, så er det vigtigt, at vi får bedre mulighed for at beskytte vores gode danske ideer, teknologi og produkter, siger Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF til forbundets egen hjemmeside og fortsætter:

- Når det bliver lettere, billigere og mere effektivt at beskytte de danske idéer, øger vi mulighederne for at skabe vækst, eksport og arbejdspladser i Danmark, siger Ole Wehlast.

Over 15 procent af Danmarks bruttonationalprodukt stammer fra virksomheder, hvis forretning baserer sig på patentbeskyttede produkter. Det er højere end gennemsnittet i EU, lyder det fra NNF.

Læs også