Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at salget af
økologiske fødevarer i detailhandelen er steget med seks procent i 2013.
Ifølge Landbrug & Fødevarer er der tale om en markant
vækst i forhold til 2012, hvor stigningen var på 0,5 procent.
Der blev i alt solgt økologiske føde- og drikkevarer for
5,8 milliarder kroner i danske supermarkeder og varehuse i 2013.
Salgsværdien af økologiske fødevarer estimeres til 8,0 procent af det samlede
salg af fødevarer i supermarkeder og varehuse i 2013 mod 7,6 procent året før.
- Det er en positiv fremgang, der sammen med den stigende
eksport og det øgede tilvalg af økologi i offentlige køkkener, er meget vigtig
for at kunne nå regeringens mål om en fordobling af økologien i 2020, siger
Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer.
Ifølge tallene fra Danmarks Statistik så fordeler
danskernes stigende køb af økologiske fødevarer sig på både æg og
mejeriprodukter og kød. Eksempelvis er omsætningen af økologiske æg steget
mærkbart med 24 procent.