Maskiner til landbrugssektoren samt fødevarer strømmer i
øjeblikket fra Danmark til Mexico.
En stadig rigere befolkning i Mexico har nemlig fået smag
for højt forædlede fødevarer – og samtidig er der stor interesse for ny
teknologi i en nedslidt landbrugssektor. Det skriver Børsen.
Og kombinationen betegnes af avisen som en guldgrube for
dansk landbrug og dets følgeerhverv. Blandt de virksomheder, der nu har Mexico
med i vækstvisionerne, er Arla.
For tre måneder siden åbnede Arla et hovedkontor i Mexico
City. Forventningen er, at smør og ost vil finde vej til flere køleskabe i takt
med, at landets hastigt stigende middelklasse vil bruge flere penge på
fødevarer.
Samtidig har Arla ambitioner om at blive en dominerende
aktør inden for salg af ingredienser til forædlede mælkeprodukter.
- Vi kommer så absolut til at vokse i Mexico i de kommende
år. Efterspørgslen efter ingredienser er kraftigt stigende. Markedet i Mexico
er sådan, at hvis vi ikke som minimum vokser i takt med markedsudviklingen, så
er vi reelt i tilbagegang, siger direktør for Arlas globale
ingrediensforretning Henrik Andersen til Børsen.