Oppositionen: Fødevareministeren løber fra de fine ord i Herning

Karen Hækkerup er netop nu ved at overimplementere EU-regler, stik i mod, hvad hun lovede i sidste måned, lød det på samråd onsdag.

På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning den 6. november forsikrede fødevareminister Karen Hækkerup landbrugserhvervet om, at det ikke bliver på hendes vagt, der vil ske overimplementering af nye EU-direktiver.

Men det var åbenbart ren festtalesnak, lyder det nu fra oppositionen.

- Ministeren er i færd med sit første større løftebrud, lød det onsdag fra Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen.

Det skete under et åbent samråd i Folketingets Fødevareudvalg, hvor dansk landbrugs konkurrencevilkår var til debat.

Under samrådet skød flere spørgere på, at lovforslaget L 88, der vil gøre fiksering i søers løbe- og kontrolafdelinger, ulovlige, og som førstebehandles i Folketingssalen i dag, er overimplementering af EU-regler på svineområdet.

- Jeg ønsker en konkurrencegaranti fra ministeren. Men det kan jeg forstå, hun ikke vil give, og derfor er det umuligt at tage ministerens festtaler alvorligt. Ikke mindst med tanke på L 88, påpegede Erling Bonnesen.

Karen Hækkerup slog dog fast, at der ikke er tale om, at lovforslaget L 88 er en overimplementering af nye EU-regler.

- L 88 er rigtigt nok særlige krav til dansk svineproduktion. Men det er særlige nationale krav og ikke EU-krav. Ja, der er udgifter forbundet med forslaget, men også øget dyrevelfærd. Og vi arbejder hårdt på at finde andre områder, hvor vi så kan øge konkurrenceevnen for svinebrugene, lød det fra Karen Hækkerup.

Se lovforslaget L88 her

Læs mere fra samrådet i dagens udgave af Effektivt Landbrug

Tegn abonnement herLæs også