Danish Crowns svinekødsdivision, DC Pork, arbejder på en ny strategiplan, der skal sørge for bedre balance i økonomien
Effektiviseringer, øget salgsindsats rundt om i verden,
højere priser – og måske med tiden etablering af ny svineproduktion i udlandet.
Det er nogle af de elementer, der indgår i den
strategiplan, som DC Pork er i gang med at introducere. ”DC Balance” er et forsøg
på at sikre bedre balance i økonomien. Det skriver Jyllands-Posten.
- Kurven i værdikæden er ikke i balance. På et tidspunkt
bliver andre aktører også ramt, når det ikke fungerer hos landmanden og
slagteriet. Strategien er i sin enkelthed, at kurven skal knækkes, siger
divisionsdirektør Jesper Friis til Jyllands-Posten.
Danish Crown har en række initiativer i gang – ud over
politiske krav om bedre rammebetingelser for landbruget og optimering af den
primære svineproduktion.
Blandt initiativerne er, at svinekødet skal sælges dyrere
og produceres billigere.
- 93 procent af salget er eksport. Ud over at få mere for
varerne gennem en større spændvidde i kategorierne skal vi også sprede
afsætningen yderligere. Vi vil vokse i Asien, lyder det fra divisionsdirektøren.