Kriseramt maskinforretning fyrer medarbejdere

MVJ Maskiner A/S har indgivet rekonstruktionsbegæring til Retten i Herning

Under finanskrisen lykkedes det ikke at skabe en rentabel drift, og dette har udhulet egenkapitalen.

Sådan beskriver MVJ Maskiner A/S sin situation i en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at maskinforretningen derfor har indgivet rekonstruktionsbegæring til Retten i Herning.

- Med baggrund i den økonomiske situation i selskabet og udsigten og usikkerheden omkring forhandlingen af blandt andet New Holland har vi truffet beslutningen om at indgive begæring om rekonstruktion til retten i Herning, lyder det fra MVJ Maskiner A/S.

I den forbindelse er en række af virksomhedens medarbejdere blevet afskediget, og ifølge MVJ Maskiner A/S fortsætter man i rekonstruktionsperioden med 17 medarbejdere på adresserne i Ulfborg og Ådum.

- Vi beklager over for vores loyale medarbejdere, kunder og leverandører, at det ikke har været muligt at videreføre forretningen på de hidtil gældende betingelser, siger administrerende direktør Kim Bak Kristensen.

- Vi vil i rekonstruktionsperioden arbejde med at finde en forretningsmodel for en maskinforretning til glæde for eksisterende som nye kunder.

MVJ Maskiner A/S oplyser, at man siden efteråret 2012 har arbejdet med at tilpasse forretningsgrundlaget til markedet, og i den proces er forretningens service og handel med produkter til og salg af vandingsmaskiner og kartoffelmaskiner udskilt i et særskilt selskab, der drives videre fra forretningens adresse i Bording under navnet Powtec.

MVJ Maskiner A/S blev dannet i 2009 ved en fusion af det daværende Jens Andersens Maskinforretning A/S i Ulfborg, Bjørslev & Mortensen A/S i Ådum og Vibo Maskiner A/S i Videbæk & Bording.

Læs også