Fødevareministeriet har øremærket knap 2,9 millioner kroner til en økologisk omlægning af de offentlige køkkener
Der er skabt grobund for et frugtbart samarbejde mellem
regionskommunen, Bornholms Landbrug og øens fødevareproducenter.
Det mener Bornholms Regionskommune i hvert fald i
kølvandet på Fødevareministeriets bevilling på 2,88 millioner kroner til
økologisk omlægning af de bornholmske offentlige køkkener.
Målet er 60 procent økologi i den offentlige madproduktion
- vel at mærke uden en stigning i madens driftsbudgetter.
- Jeg er rigtig glad for, at ministeriet har tildelt
Bornholm penge til mere økologi i bornholmernes hverdag, og ser det som en stor
mulighed for at skabe øget udvikling og vækst på øen. Det er vigtigt, at dette
arbejde sker i et meget tæt samarbejde med Bornholms Landbrug og de mange
fødevareproducenter, som findes på øen, siger borgmester i Bornholms
Regionskommune Winni Grosbøll i en pressemeddelelse.
Heri giver formanden for bestyrelsen i Bornholms Landbrug,
Lars-Ole Hjort-Larsen, også udtryk for, at han ser frem til samarbejdet:
- Jeg er enig i, at arbejdet med at skabe bæredygtige
betingelser for en økologisk omlægning på Bornholm skal ske i tæt samarbejde
med alle relevante parter på øen. Målet må være, at vi i et bredt samarbejde
søger at skabe de bedst mulige betingelser for en lokal udvikling og produktion
af bornholmske økologiske fødevarer.