Millionbevilling fører til bredt samarbejde på Bornholm

Fødevareministeriet har øremærket knap 2,9 millioner kroner til en økologisk omlægning af de offentlige køkkener

Der er skabt grobund for et frugtbart samarbejde mellem regionskommunen, Bornholms Landbrug og øens fødevareproducenter.

Det mener Bornholms Regionskommune i hvert fald i kølvandet på Fødevareministeriets bevilling på 2,88 millioner kroner til økologisk omlægning af de bornholmske offentlige køkkener.

Målet er 60 procent økologi i den offentlige madproduktion - vel at mærke uden en stigning i madens driftsbudgetter.

- Jeg er rigtig glad for, at ministeriet har tildelt Bornholm penge til mere økologi i bornholmernes hverdag, og ser det som en stor mulighed for at skabe øget udvikling og vækst på øen. Det er vigtigt, at dette arbejde sker i et meget tæt samarbejde med Bornholms Landbrug og de mange fødevareproducenter, som findes på øen, siger borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll i en pressemeddelelse.

Heri giver formanden for bestyrelsen i Bornholms Landbrug, Lars-Ole Hjort-Larsen, også udtryk for, at han ser frem til samarbejdet:

- Jeg er enig i, at arbejdet med at skabe bæredygtige betingelser for en økologisk omlægning på Bornholm skal ske i tæt samarbejde med alle relevante parter på øen. Målet må være, at vi i et bredt samarbejde søger at skabe de bedst mulige betingelser for en lokal udvikling og produktion af bornholmske økologiske fødevarer.

Læs også