Næsten uændret kvægtilslutning ved dyrskue

Alt er klar til weekendens dyrskue midt i Odense by

Igen i år er der lagt op til en omfangsrig udstilling af kvæg på Det Fynske Dyrskue, der finder sted på Dyrskuepladsen i Odense fra fredag og frem til og med søndag.

Trods afmatning flere steder bliver udstillingen af malkekvæg kun en smule mindre end sidste år. Således tilmeldt 212 dyr af malkekvægracerne mod 237 sidste år.

Traditionen tro ligger Jersey i spidsen med 78 dyr tilmeldt til bedømmelse - tæt fulgt af Rød Dansk Malkerace med 73. Den tredje af de store malkeracer, SDM/Dansk Holstein, møder med i alt 50 dyr. Af DRH (Dansk Rødbroget Holstein) er der tilmeldt ni dyr, og endelig er der tilmeldt to krydsningsdyr.

Flot udstilling

Kødkvægracerne melder om lidt større tilbagegang i antallet af tilmeldte dyr, som i alt andrager 88 mod 120 sidste år. Den fynske kvægkonsulent, Per Einshøj, vurderer, at tilbagegangen helt klart hænger sammen med en hårdere håndhævelse af reglerne for transport af dyr.

Tilmeldingen til dyrskuets udstilling af får omfatter i år i alt 26 dyr, og den samlede tilmelding af heste og ponyer omfatter ikke færre end 303. Af disse er de 240 tilmeldt til bedømmelse på skuet. De øvrige 63 heste og ponyer deltager i dyrskuedagenes mange forskellige opvisninger.

Læs også