Minister sætter en stopper for store solcelleanlæg

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard beklager, at lovgivningen om solceller har fremstået rodet

Partierne bag energiforliget sætter nu et loft på 20 MW solceller om året, der kan opnå forhøjet støtte.

Dermed vil det ikke være muligt at få forhøjet støtte til solcelleanlæg på bar mark eller anlæg på tagflader over seks kW pr. bolig. Det oplyser Klima-, Energi- og Bygningsministeriet tirsdag.

Samtidig bliver det kun private husejere, lejeboliger og fællesanlæg, der kan få støtten.

Ifølge Klima-, Energi- og Bygningsministeriet vil tirsdagens aftale indgå som et ændringsforslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi.

- Loven ventes vedtaget, inden Folketinget tager på sommerferie, men de nye regler for støtte til solceller har virkning fra dags dato, lyder det fra ministeriet.

Rodet forløb 

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) beklager, at lovgivningen om solceller har fremstået rodet.

- Solceller er stadig markant dyrere end andre former for vedvarende energi. Derfor ønsker vi ikke at støtte store produktionsanlæg. Vi gør det nu helt tydeligt, at det kun er boliger, der skal have adgang til den forhøjede støtte. Samtidig sikrer vi med loftet en stabil udbygning med solceller frem mod 2020, siger Martin Lidegaard i en pressemeddelelse.

Han fastslår, at forligspartierne med aftalen holder sig inden for energiaftalens økonomiske ramme. Det betyder, at der ikke bliver ekstra udgifter for borgere og virksomheder.

- Der venter ikke danskerne nogen ekstraregning, som det ellers er fremgået af medierne.

Hvis man ønsker at investere i et solcelleanlæg, skal man først have tilsagn fra Energinet.dk. Det skal sikre, at loftet på de 20 MW årligt bliver overholdt.

Læs også