Landboforening vil alligevel ikke lege med

Holstebro-Struer Landboforening har sagt nej tak til en sammenlægning med Hedens Landforening og Ikast-Bording Landboforening

En enig bestyrelse for Holstebro-Struer Landboforening har besluttet ikke at indtræde i en sammenlægning med Hedens Landboforening og Ikast-Bording Landboforening på nuværende tidspunkt.

- Baggrunden for beslutningen er en erkendelse af, at bestyrelsen nu er af den opfattelse, at vi bedre vil kunne varetage medlemmernes interesser lokalt, samt bedre varetage de politiske kontakter til kommuner og organisationer i Holstebro og Struer, siger Kristian Gade i en pressemeddelelse på vegne af bestyrelsen i Holstebro-Struer Landboforening.

Bestyrelsen er samtidig enig om, at overvejelserne og arbejdet med en fusion af de tre foreninger har været en god beslutning.

- Bestyrelsen ser slet ikke beslutningen som et nederlag, men som en proces, der har vist, at den nuværende foreningsstruktur byder på en række fordele af betydning for foreningsmedlemmer, der er svære at opretholde i en meget større forening som dækker et endnu større geografisk område og flere kommuner, siger Kristian Gade.

Samarbejde fortsætter

De to øvrige foreninger i sammenlægningsplanerne ser imidlertid stadig store muligheder for at optimere de politiske og foreningsmæssige opgaver sammen.

- Derfor lægger vi op til en fusion af de to foreninger ved de kommende generalforsamlinger i starten af 2014, lyder det fra Jørgen Stokvad Poulsen fra Hedens Landboforening og Karsten Willumsen fra Ikast-Bording Landboforening.

Bestyrelserne for de tre landboforeninger forsikrer, at denne beslutning på ingen måde vil få indflydelse på det fremtidige samarbejde i det fælles rådgivningsselskab.

 

Læs også