Bock: Skimter lys for enden af horisonten

Bæredygtigt Landbrugs konference om bæredygtig vækst torsdag blev sat i gang med optimistisk tale af Liberal Alliances fødevareordfører.

Det var en optimistisk Mette Bock (LA), der torsdag et par minutter efter klokken 10 åbnede Bæredygtigt Landbrugs konference om bæredygtig vækst på Christiansborg.

- Landbruget har haft det vanskeligt de sidste par år, men jeg synes, at jeg kan skimte et lys for enden af horisonten. Når man kan det, så gælder det jo om at holde blikket rettet mod de muligheder, som man kan se, og ikke lade sig fuldstændig lamme af de problemer, som er der, og som selvfølgelig skal håndteres, sagde Mette Bock.

Fødevareordføreren forklarede, at når hun siger, at hun er optimist, så skyldes det, at hun som medlem af Folketingets fødevareudvalg fornemmer, at der er en stigende erkendelse af, at dansk landbrug spiller en nøglerolle i dansk økonomisk udvikling, og har en stor kulturel og historisk betydning.

- Vi står over for et paradigmeskift, som jeg er ret sikker på, man skal selvfølgelig passe på med hvad man siger, når man arbejder i det politiske system, men jeg er ret sikker på det er på vej, sagde Mette Bock.

Cirka 150 personer, det er hvad der er plads til i Fællessalen på Christiansborg, vil hele torsdagen skulle lytte til foredrag fra blandt andet fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, professor ved CBS Troels Troelsen, Nykredits vicedirektør Poul Erik Jørgensen og Venstres Jens Rohde.

Læs også