Dyrlæge dømt for ulovligt salg af medicin

Hesteejere fra hele landet sendte prøver til dyrlægen

En hestedyrlæge er ved Retten i Hillerød blevet dømt for at have ordineret ormemidler uden at have kendskab til dyr og dyrehold samt for selv at have importeret vacciner. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

 Ifølge Fødevarestyrelsen havde dyrlægen en forretningsmodel, hvor hesteejere fra hele landet sendte gødningsprøver til dyrlægen. Det blev i retten dokumenteret, at dyrlægen systematisk ordinerede ormekure alene på baggrund af en undersøgelse af den indsendte gødningsprøve og med yderst sparsomme oplysninger om hest, ejer og dyreholdet.

 Under retssagen udtalte Det Veterinære Sundhedsråd, at det ikke er veterinærfagligt forsvarligt at stille en diagnose af behandlingskrævende orm alene på baggrund af en undersøgelse af en gødningsprøve. Ifølge dyrlægeloven skal dyrlægen også have et passende kendskab til dyreholdets helbredstilstand samt til ejeren eller den ansvarlige for dyrene, for at kunne ordinere receptpligtige lægemidler.

Fødevarestyrelsen forklarer, at dyrlægen under sagen erkendte, at han ulovligt havde indkøbt vacciner hos en kollega i Sverige.

Sagen var politianmeldt af Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold, der ved kontrolbesøg konstaterede flere overtrædelser af lovgivningen om veterinære lægemidler.

Dyrlægen skal ud over en bøde på 50.000 kroner også betale sagens omkostninger.

Læs også