Danish Crown: Interessen er stor blandt investorer

Slagterigiganten tog torsdag morgen hul på salget af en virksomhedsobligation i danske kroner. Salget fortsætter fredag

Op mod 100 potentielle investorer mødte op, da Danish Crown i begyndelsen af ugen inviterede til en præsentation af koncernen i forbindelse med en eventuel udstedelse af en virksomhedsobligation i danske kroner. Det oplyser Danish Crown.

Og torsdag morgen var udstedelsen så en realitet. Danish Crown tog hul på salget, og det fortsætter fredag. Men ifølge Group CFO Preben Sunke kunne man allerede sidst på dagen torsdag notere sig, at interessen for at investere i Danish Crown var stor.

- Det er vores håb at sælge obligationer for mellem 500 og 750 millioner kroner. Ifølge de to banker, der tager sig af salget, så bør det være muligt, for de mærker en stor interesse for virksomhedsobligationer i øjeblikket, lyder det fra Preben Sunke.

Danish Crown påpeger, at når man vælger at udstede en virksomhedsobligation frem for at låne pengene i banken, så er det et udtryk for en strategisk beslutning om, at Danish Crown skal have en bredt funderet finansiering.

Dansk handelsplads på First North Bond Market

Ifølge Preben Sunke har det fået Nasdaq OMX til at oprette en ny dansk handelsplads for virksomhedsobligationer, og Danish Crown har sagt ja til at lade den nye virksomhedsobligation notere på den børs, der kommer til at hedde First North Bond Market.

- Stort set alle professionelle investorer har i dag virksomhedsobligationer i deres porteføljer. For mange af dem er det dog afgørende, at obligationerne kan sælges videre, hvis de ønsker at investere deres penge i noget andet. Derfor handler det blandt andet om at gøre obligationen attraktiv, siger Preben Sunke.

- Samtidig vil vi gerne bakke op om den handelsplads Nasdaq OMX nu skaber, for den kan på sigt blive et stort aktiv - ikke bare for Danish Crown - men for alle større virksomheder i Danmark.

 

 

Læs også