Danish Crown vil måske udstede obligation

Slagterigiganten er i gang med at undersøge muligheden for at udstede en virksomhedsobligation i danske kroner.

Der har i den seneste tid været fokus på virksomheders muligheder for at låne penge direkte hos investorer gennem udstedelse af virksomhedsobligationslån. På den baggrund vil Danish Crown nu undersøge muligheden for at udstede en virksomhedsobligation i danske kroner. Det skriver Danish Crown på sin hjemmeside.

- Det er en del af Danish Crowns finansielle strategi at have en bredt funderet finansiering. Hvis vi vælger at udstede en virksomhedsobligation i danske kroner, vil Danish Crown få spredt sin finansiering yderligere, lyder forklaringen fra koncernøkonomidirektør i Danish Crown Preben Sunke.

Fra Danish Crowns side påpeger man, at slagterigiganten langt fra hører til nybegynderne inden for virksomhedsobligationer. Den første af indtil videre tre udstedelser kom tilbage i 2004, hvor sidste del udløber i 2014, mens de to seneste udstedelser løber til henholdsvis 2022 og 2024.

- Markedet for virksomhedsobligationer ser umiddelbart attraktivt ud, så derfor overvejer vi, som en del af vores løbende refinansiering, at søsætte endnu en obligation. Helt konkret har vi aftalt en række møder med institutionelle investorer, hvor vi kan få en fornemmelse af deres holdning til en eventuel obligationsudstedelse fra Danish Crown, siger Preben Sunke.

Læs også