Niels Jørgen Pedersen vil ikke blande sig i formandsvalg

L&F-formand trækker nu stikket, og vil i den næste tid ikke markere sine politiske holdninger i respekt for formandsvalget.

Om to måneder trækker Niels Jørgen Pedersen sig officielt som formand for Landbrug & Fødevarer, når der er delegeretmøde i Herning. Men allerede i denne uge har formanden sendt et nyhedsbrev ud, hvori han skriver, at det ikke bliver meget mere man kommer til at høre fra ham, som formand frem til november.

Han vil nemlig ikke blande sig i valgkampen om formands- og viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer, og der kommer ikke flere nyhedsbreve fra hans hånd.

- Med min afgang som formand giver det ikke mening at fortsætte. Også fordi jeg – med mine politiske synspunkter – ikke vil blande mig i valgkampen om formands- og viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer, skriver han.

Har nået flere resultater

Niels Jørgen Pedersen forklarer dog i det, som ligner hans farvel, at han er stolt over den dialogsøgende strategi, som organisationen har ført under hans tid i formandskabet, og som blandt andet førte kampagnen »Den nye fortælling«, med sig.

Samtidig har den dialogsøgende og åbne stil, skriver han, også været en indgangsvinkel, der eksempelvis har været med til at sikre jordskattelettelser, en kommende landbrugsbank samt politisk forståelse for, at miljøreguleringen skal være langt mere målrettet.

- Jeg tror inderligt på, at hvis vi skal fremtidssikre vores erhverv, som vi alle elsker højt, skal vi fortsat turde åbne os. Vi skal ikke udelukkende bekræfte hinanden i synspunkter, som kun vi landmænd er enige i, lyder det fra Niels Jørgen Pedersen.

Thyboen nåede fire år i formandskabet. Først var han viceformand inden han i maj sidste år blev valgt som formand. Til delegeretmødet i november bliver en af hans sidste opgaver som formand at afholde sin beretning.

 

Læs også