Atter prisstigninger på pelsauktion

Prisstigninger ved septemberauktion kommer bag på Kopenhagen Fur, der på forhånd havde afdæmpede forventninger til sæsonens sidste auktion.

Sæsonens femte og sidste pelsauktion er i øjeblikket i fuld gang hos Kopenhagen Fur i Glostrup. Og stik i mod auktionshusets egne forventninger, så er der atter engang tale om en auktion med prisstigninger.

Helt præcist er der foreløbigt tale om prisstigninger på cirka fem procent i forhold til den sidste auktion i juni måned, hvor gennemsnitsprisen havnede på 510 kroner.

- Det er gået helt fantastisk. I forhold til auktion i september, så er der igen tale om en ny rekord, siger salgsdirektør Kenneth Loberg, Kopenhagen Fur.

På forhånd havde han og resten af Kopenhagen Fur ellers gjort sit til at dæmpe forventningerne til årets sidste auktion, som runder den store rekord-sæson 2011/12 af. Forventningerne til auktionen i denne måned lød så sent som i sidste uge på, at det høje prisniveau og øget konkurrence i detailleddet ville betyde, at køberne formentlig ville udvise en vis forsigtighed.

- Men vi må bare sige, at behovet har vist sig at være stærkere på, i sær på det kinesiske, marked, end vi nok lige havde forudset. Den nedadgående justering kom ikke denne her gang. Dermed ikke sagt, at den ikke kan ligge derude lige om hjørnet. Men vi er selv meget positivt overraskede, siger Kenneth Loberg.

Auktionen i Glostrup slutter på fredag.

Læs også