Kineserne skal have dansk svinekød på middagsbordet

Onsdag underskriver fødevareminister Mette Gjerskov og den kinesiske landbrugsminister en aftale om, at Danmark skal producere svin til Kina

Der skal dansk svinekød mellem spisepindene. Onsdag indgår fødevareminister Mette Gjerskov nemlig en aftale med Kinas landbrugsminister, Han Changfu, om at Danmark skal til at producere svin til det kinesiske marked.

Dermed åbner der sig et marked til 1,3 milliarder kinesere. Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri på sin hjemmeside.

Det kinesiske marked er udset til at være motor for den danske landbrugseksport i de kommende år.

- Det er en god aftale for Danmark. Landbruget er i forvejen en af vores bedste eksportører, og med den her aftale, tager vi endnu et skridt ind på det kinesiske marked, der er i rivende udvikling og efterspørger præcis de ting, vi er gode til i Danmark, siger Mette Gjerskov

Fødevareministeren fastslår på hjemmesiden, at det kinesiske marked er udset til at være motor for den danske landbrugseksport i de kommende år.

Ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri  er det tiltrækkende for Danmark at udvide det kinesiske marked, hvor landbruget alene til næste år forventer at afsætte for 14 milliarder kroner.

Læs også