Finanslovsforslag: Ingen øremærkede midler til økologisk forskning

Ifølge Landbrug & Fødevarer er økologisk forskning altafgørende for yderligere vækst og udvikling

Finanslovforslaget sylter økologiforskningen.

Det mener man i Landbrug & Fødevarers økologiafdeling, hvor man konstaterer, at regeringen i sit nye finanslovsforslag ikke har afsat nye øremærkede midler til økologiforskning fra 2013 og frem.

- Det økologiske erhverv står overfor en række meget store viden- og udviklingsmæssige udfordringer, som kræver en ambitiøs forsknings og udviklingsindsatsindsats, hvis målet om 15 procent økologisk landbrugsareal i 2020 skal indfries, siger økologichef i Landbrug & Fødevarer Kirsten Lund Jensen i en pressemeddelelse.

Hun undrer sig over, at finansloven ikke er mere ambitiøs på økologiens vegne, når det netop har været en af regeringens mærkesager at fremme dansk økologi.

Landbrug & Fødevarer arbejder for, at der afsættes 100 millioner kroner årligt fra 2013 og frem. Penge, som skal bruges til at sætte gang i nye økologiske forskningsprojekter.

- Det er vores klare vurdering, at der er brug for en massiv forskningsindsats, hvis vi skal fastholde Danmark som et foregangsland og udnytte det økologiske forretningspotentiale fuldt ud. Jeg håber, at man i de kommende finanslovsforhandlinger erkender, at det er afgørende, at økologiens vækst afhænger af mere forskning, siger økologichefen.

Læs også