Dyreværnsorganisationer i modangreb på minkbranchen

Ærgerligt at de ikke søger dialog i stedet, da vi har samme mål, lyder det fra pelsdyravlernes formand, Tage Pedersen, efter Dyrenes Beskyttelse har indledt en annoncekrig med minkavlerne.

Dyrenes Beskyttelse havde i går fundet det røde retteblæk frem i en række annoncer om mink, som var indrykket i flere af landets aviser.

Her går organisationen i rette med pelsdyrbranchens egne annoncer, som i tirsdags blev sendt på gaden, og som helt utraditionelt havde fokus på egne svagheder, og som har til formål at få startet en debat om nultolerance i kontrollen.

Hos Dansk Pelsdyravlerforening beklager man, at Dyrenes Beskyttelse har valgt metoden med modannoncner.

- Det var nok ikke uventet, at de ville komme med noget, men jeg synes, at det er ærgerligt, at de vil i krig frem for dialogen. Vi har jo samme interesse. De vil gerne have bedre dyrevelfærd, og det vil vi også gerne, siger Tage Pedersen, formand for Dansk Pelsdyravlerforening.

Står 100 procent inde for det
Han fortæller, at han står 100 procent inde for fakta i de annoncer, som branchen har indrykket. Der er intet faktuelt forkert i dem, selvom Dyrenes Beskyttelse med deres røde retteblæk i annoncerne gerne vil have det til at se sådan ud.

Derimod forklarer Tage Pedersen, at der er faktuelle fejl i Dyrenes Beskyttelses rettelser.

- Dyrenes Beskyttelse skriver, at minkene gerne vil have badevand, men det er der ingen forskningsresultater, som siger, at de vil. De vil lige så gerne have halm og legeredskaber, og det er det, som de har, siger Tage Pedersen.

Lav live-stream
Også dyreværnsorganisationen Anima, som blev kendt for at stå bag de skjulte optagelser på danske minkfarme i forbindelse med TV2-programmet Operation X for nogle år siden, har benyttet lejligheden til at rette et nyt angreb mod minkbranchen.

Herfra opfordrer man således Tage Pedersen til at opsætte kameraer på sin gård, så man 24 timer i døgnet kan livestreame på internettet, hvad der sker på en minkfarm.

- Hvis Tage Pedersen siger, der ikke er noget at skjule, så lad ham vise det hele frem. Live-streaming er et kendt krav til blandt andet slagterier i England og er en simpel måde at give offentligheden indblik i dyrenes forhold, siger Animas kampagnekoordinator, Thorbjørn Schiønning, således på foreningens hjemmeside.

Tage Pedersen fortæller, at man fra minkavlernes side dog tidligere har forsøgt sig med at livestream fra minkfarme.

- Det har vi haft et par år på to minkfarme. Blandt andet har et af vores bestyrelsesmedlemmer haft det. Vi pillede det dog ned igen, da det ikke rigtig blev brugt. Der var ingen, der kiggede på det, siger Tage Pedersen.

Pelsformanden fortæller, at man i øvrigt udover de ventede reaktioner fra dyreværnsorganisationerne har fået mange positive tilkendegivelser fra omverdenen på kampagnen, som af mange politikere blandt andet er blevet kaldt modig.

 

Læs også