Spær og kranse er oppe

Gråsten Landbrugsskole inviterede til rejsegilde på blandt andet nye velfærdsfaciliteter til eleverne

Gråsten Landbrugsskole benyttede fredagen før påske til at holde rejsegilde på sin nye tilbygning i forlængelse af idrætshallen, og det blev et rejsegilde på helt traditionel vis med kranse og vimpler - og naturligvis pølser og øl eller sodavand.

- Der er primært tale om et velfærdsområde til eleverne, lød det fra pedel Thomas Iversen, der inden den officielle del fortalte om den store tilbygning, der i grundplan er 500 kvadratmeter. Dertil kommer et stort opholdsrum/klasseværelse på første sal.

Et lokale, der også kan lejes af andre, der har brug for et stort lokale til et eller andet arrangement.

Isolering sparer penge
Forstander Peder Damgaard erkendte, at den øgede søgning af elever til skolen har betydet, at eleverne har måttet afgive noget af deres plads, men den kommer nu tilbage i form af blandt andet et cafeområde, der kan benyttes i pauser og om aftenen, og det bliver en cafe med fjernsyn og indbygget bar.

Ligeledes etablere et nyt fitnesslokale til erstatning for det gamle lokale, og i den forbindelse laves der nye toiletter og mulighed for et bad.

- Når der er aktiviteter med mange deltagere i hallen, har det knebet med toiletter, men det rådes der nu bod på, fortæller Thomas Iversen.

Yderligere byder tilbygningen på depot til blandt andet borde og stole - ting, der i dag opbevares i skibscontainere.

Hele projektet omfatter også en renovering og efterisolering af taget over idrætshallen og svejsehallen, og det vil kunne mærkes:

- Selvom vi får flere kvadratmeter, vil vi med renoveringen spare så meget på varmeregningen, at vi ikke øger udgifterne til varme, vurderer forstander og pedel.

Skolen tæller i øjeblikket 160 elever, og der er ikke for meget plads - heller ikke på bodelen. Der er dog ingen planer om at bygge nye værelser. Ifølge Peder Damgaard klarer skolen sig med ikke udlejede læreboliger og »barakker«.

Det igangværende byggeri står færdigt første juli.

Læs også