Dalum vover pelsen

Igen i år udgiver elever på Dalum Landbrugsskole en kalender, der viser skolen fra en usædvanlig vinkel. Kalenderen har i år fået et særligt »pift«, idet pels-virksomheden Kopenhagen Fur har medvirket.

Sidste år havde en gruppe elever på Dalum Landbrugsskole fået den idé at udgive en Dalum Kalender. Ideen har man valgt at gøre til en tradition i form af Dalum Kalender 2012. Som noget helt særligt i år er Kopenhagen Fur »sponsor«, idet motivet på december måneds kalenderblad er en gruppe af landbrugsskolens kvindelige lærere, der alle er iklædt pelse fra Kopenhagen Fur.

Når Kopenhagen Fur har været med til at give kalenderen et særligt pift, skyldes det samarbejdet mellem Kopenhagen Fur og Dalum Landbrugsskole omkring landbrugets lederuddannelser. Og det er samtidig et led i de bestræbelser, mink-branchen udfolder for at rekruttere kommende ledere og medarbejdere til farmene.

Samarbejdet går blandt andet ud på at stille ressourcepersoner til rådighed for undervisningen og samtidig gå ind i en efteruddannelse af de Dalum-lærere, der skal være bærende kræfter i projektet.

Piger med og uden pels
De fleste af årets måneder prydes i øvrigt af iøjnefaldende og charmerende billeder af 11 af skolens kvindelige elever.

Ligesom sidste år er hele forarbejdet med at udvælge modellerne, at style dem og siden også fotografere, blevet udført af en gruppe af elever. Det er også eleverne, der sælger kalenderen.

Dalum Kalenderens »bagmænd« er René Granzow Hansen, Frederik M.M. von Magnussen og Richie D. Jensen. Jacob Gerdes har fotograferet. Alle fire er i gang med virksomhedslederuddannelsen og fortsætter derefter med agrarøkonomstudiet. Designer Camilla Gabriele har stået for layout af kalenderen, og Kopenhagen Fur har stillet pelse til rådighed for nogle af modellerne.

Læs også