Strube åbner deres første skandinaviske afdeling i Maribo

Det tyske frøfirma Strube, som er blandt verdens tre største sukkerroevirksomheder, åbnede første januar, deres første skandinaviske afdeling.

Som ene mand ved roret står i første omgang Viggo Jean Steffensen, der er nyansat chef for Strube Scandinavia, men det bliver feltarbejde og ikke kontorarbejde som han i første omgang skal beskæftige sig med.

- Vi har etableret salgskontoret i Maribo, men jeg vil som en begyndelse kører rundt på hele Lolland, Falster og det sydlige Sjælland, for at tale med landmænd som kunne være kommende konsulenter. For det drejer det sig i høj grad også om synlighed, fortæller Viggo Jean Steffensen til Landbrug ØST.

Åbningsfest
Strube har forædlet sukkeroer siden 1877 og er blandt de tre største sukkeroevirksomheder i verden med 160 sorter i 35 lande. Strube har 350 medarbejdere, hvoraf de 280 arbejder i Tyskland og 70 arbejder, som Viggo Jean Steffensen selv, internationalt.

Og den 20. januar slår virksomheden dørene op til afdelingen i Maribo, hvor der vil være en præsentation af den tyske frøgigant. Et arrangement som den nyansatte chef glæder sig til.

- Åbningsfesten bliver en spændende og forhåbentlig vil der kommer mange fagfæller og landmænd, så vi kan fortælle om vores visioner og planer, fortæller Viggo Jean Steffensen.

Troværdighed vejer tungest
- Det er vigtigt for Strube, at tradition og udvikling går hånd i hånd, derfor er vores slogan »Innovativ aus Tradition«. Vi må aldrig stå stille og derfor anvender vi altid den nyeste teknologi, men vi glemmer ikke, hvor vi kommer fra, for hos os er troværdig altid det vigtigste.

Blandt de mange spændende metoder som Strube arbejder med og udvikler er 3D-teknologi som anvendes til scanning af frøpartier. Samtidig arbejder Strube også med roer som energikilde, hvilket sker i et samarbejde med DLG i Sønderjylland.

Danskerne i særklasse
- Vi har en viden, som vi selvfølgelig udvikler. Samtidig er opfattelsen hos Strube at danske landmænd hører til de mest innovative og dygtige i Europa, og deres viden og ekspertise vil vi gerne lære af, og det er derfor vi blandt andet oprettet en lokal afdeling i Danmark.

- For vi skal værne om det man kan i Danmark, og her hører sukkerroedyrkerne til i særklassen, hvilket er med til at understrege landbrugets berettigelse, forklarer Viggo Jean Steffensen.

Chefen for den skandinaviske afdeling mener, at der er kommet et skæl mellem landbruget og det øvrige samfund. Erhvervet skal mere end nogensinde bevise sit værd, og selvom han tror, at sukkerroeindustrien og frøvirksomhederne går en spændende fremtid i møde, håber Viggo Jean Steffensen samtidig at branchen kan gøre omverden opmærksom på den viden og progressivitet, som findes i Tyskland og Danmark.

- Vi skal hele tiden effektivisere os, og her er Nordic Beet Research en fornem instans, som er med til at holde os på mærkerne. Nu gælder det blot for Strube om at gøre sig synlige i Danmark ikke bare i begyndelsen af året med hele tiden, slutter Viggo Jean Steffensen.

Læs også