Skuffende tilmelding til stormøde om vandplaner

Kun cirka 300 har ind til videre tilmeldt sig til Landbrug & Fødevares stormøde om vandplaner i Korsør, hvor miljøministeren dukker op for at forklare regeringens tanker bag. Meget vigtigt at flere kommer, lyder det fra viceformand.

I går klokken 12 udløb fristen for tilmelding til Landbrug & Fødevarers stormøde om vandplaner i Korsør.

I alt er der plads til 1.000 mennesker, men da fristen var overskredet, havde kun en tredjedel af dem, som der er plads til i Storebæltshallen i det vestsjællandske fået tilmeldt sig.

Det ærgrer Landbrug & Fødevares viceformand Henrik Frandsen, der dog stadig er fuld af fortrøstning for, at man nok skal at få fyldt godt op i hallen i Korsør, hvor miljøminister Ida Auken (SF) også har afsat tid til at være til stede.

Landmænd kan derfor stadig i dag og i løbet af weekenden nå at tilmelde sig arrangementet på Landbrug & Fødevares hjemmeside.

- Det er vigtigt, at der kommer så mange landmænd som muligt. Ellers sender vi et uheldigt signal til miljøministeren og det omgivende samfund om, at det her ikke er noget, som landmænd tager helt alvorligt.

- Og det ville jeg være meget ked af, hvis nogen skulle vælge at misforstå det sådan. Jeg er nemlig af den opfattelse, at vandplanerne er noget af det, som landmændene tager allermest alvorligt. Derfor er det vigtigt, at folk får meldt sig til i en fart, så vi kan få fuldt hus, siger Henrik Frandsen

Busser fra Jylland
Flere jyske landboforeninger har da også i forbindelse med mødet arrangeret busture, hvor landmænd kan blive fragtet til Korsør. I det nordjyske var der dog eksempelvis i går kun tilmeldt 17 personer til busturen fra denne landsdel.

I Landboforenigen Midtjylland har man ind til videre arrangeret to busser, der kan transportere alle, »der vil protestere«, til stormødet den 12. december i Korsør.

- Der er ingen landmand i det midtjyske område, som skal blive hjemme på grund af transportproblemer, fastslår formanden for Landboforeningen Midtjylland, Steen Vindum således.

Også fra Sønderjylland kører der en bus eller flere busser mod Korsør.

1,5 time med Ida Auken
Mødet mandag i Korsør begynder klokken 13 og slutter klokken 16. Først vil Miljøministeriet give en overordnet præsentation af de endelige vandplaners indhold. Henrik Frandsen vil herefter komme med Landbrug & Fødevarers væsentligste kritikpunkter, og bagefter vil miljøminister Ida Auken (SF) forklare regeringens tanker bag planerne.

Henrik Frandsen fortæller, at Ida Auken er til rådighed for landmændene til debat i alt i halvanden time, så der er rig lejlighed til at komme med ens synspunkter over for ministeren. I går holdt han møde med sine formandskolleger fra hele landet, og her fortæller han, at man blev enige om, at mødet på mandag skal benyttes til at lægge maksimal pres på miljøministeren.

Grotesk kort høringsfrist
Hvis nogle landmænd skulle gå med den tanke, at løbet for vandplanerne også allerede er kørt, fordi den supplerende høring ved vandløb slutter allerede i morgen, to dage før mødet, så kan de også godt tro om igen, mener Henrik Frandsen.

- I mine øjne så er det tværtimod blot endnu en rigtig god grund til at møde op og så udtrykke sin utilfredshed med, at man kan lave en så grotesk kort høringsperiode, siger han.

Derudover husker han på, at vandplanerne jo også kommer igen i en anden og tredje planperiode, så der er altså intet, der er slut, bare fordi, at de endelige vandplaner for første planperiode nu er kommet.

- Der er rigtig mange ting, som vi kan flytte på endnu. Det her er bare begyndelsen på noget nyt. Arbejdet det fortsætter, siger Henrik Frandsen.

Læs også