Danmarkspremiere og fødselsdag

FØDSELSDAG: Helms TMT-centret fejrer 60 års fødselsdag med maner og med både små og store Danmarksnyheder fra Schäffer læsserne.

Mandag den 12. december sker det i Herning. To dage senere, den 14. december, går det løs i Århus. Begge dage fra klokken 13 til 22.

Helms TMT Centret, der har hoveddomicil i Herning og afdelinger i Århus og Sorø, holder Åbent Hus med en lang række aktiviteter, gode tilbud og selvfølgelig lidt godt til ganen. Der er en let julefrokost om aftenen, og glögg og æbleskiver i løbet af dagen, også fadølsankeret er klar.

Alle der møder frem har mulighed for at vinde en iPad 2 og et gavekort til et hotelophold for to.

Samtidig fejres familievirksomhedens 60 års fødselsdag. Den blev grundlagt Grundlovsdag i 1951 af Knud Helms, og i 1993 var generationsskiftet med sønnen Kristian Helms endeligt. I dag er Kristian Helms i gang med et generationsskifte med sønnerne Jacob og Allan Helms.

Kæmpe knækstyret læssemaskine
Helms TMT Centret er importør af forskellige maskiner og redskaber til både landbrug og entreprenørbranchen, og centret er forhandler af både Zetor, Deutz-Fahr og Valtra traktorer.

Man er også importør af Schäffer læssemaskinerne i hele Skandinavien, på Grønland og Færøerne, og der er både store og små nyheder fra de tyske læssemaskiner.

Helms TMT Centret kan nemlig præsentere Schäffer 9380T, som er en 14 ton læssemaskine og teleskoplæsser i en.

- Den har en størrelse som en gummiged, men også en 6,90 meter teleskoparm. Det er den eneste af sin slags og verdens største, fortæller Kristian Helms.

Den nye maskine giver derfor mulighed for, at der både kan læsses med den, samtidig med at den også kan køre ensilagestakken sammen.

Men der præsenteres også en anden stor nyhed, som faktisk er Schäffers mindste model på 1,4 ton. Den er under to meter høj og kan derfor køre gennem almindelige døre.

- Den kan bruges i mindre stalde, hvor der ikke er så god plads, og på minkfarme for eksempel, fortæller Allan Helms.

Finansiering og hollandsk auktion
Der bliver rig mulighed for at gøre en god handel. Blandt andet gennem Helms Finans som tilbyder fødselsdagskøbekontrakter på traktorer og vogne, hvor der blandt andet er seks måneders rentefrihed.

Der er også gode tilbud på traktorer, på Bigab kroghejsevogne, Bomford klippere og harver, Arctic Cat ATV’er, Tym småtraktorer, Brevi fræsere og meget, meget mere.

For de, der har is i maven, er der hollandsk auktion over blandt andet rendegravere og en bil. Her falder prisen time for time, og de, der tør vente længst, kan være heldige at gøre en god handel. På www.helmstmt.com findes priserne, og man kan være med i auktionen over telefonen, oplyser Kristian Helms.

Prøv en tur først
I Herning er der mulighed for at prøvekøre læssemaskiner og ATV’er, og man kan vende en tur i en traktor på demo-banen.

I anledningen af den 60 års fødselsdag er der også nostalgi, så interesserede kan prøve en en-cylindret Porsche traktor. Det var det første traktormærke, der blev solgt hos Helms i 50’erne.

Læs også