Allan og Jesper kører alt for landbruget

Når landmændene skal have flyttet og fragtet græs, gylle, slam, majs eller korn ringer de ofte til vognmandsfirmaet Allan & Jesper A/S i Toftlund, der satser bredt på landbruget.

Vognmandsfirmaet Allan & Jesper A/S er et ungt firma, der startede i starten af 2008 - samme år som den generelle økonomiske krise i samfundet begyndte. Alligevel er det lykkedes de to indehavere Allan Jessen og Jesper Hansen, der begge er i 30´erne, at få etableret sig som et solidt vognmandsfirma, med en stor del af kunderne og opgaverne indenfor landbrug.

Her tilbyder de en bred vifte indenfor landbrugstransport - herunder græs, gylle, slam, majs, korn og foderstoffer. Men også indenfor entreprenørsektoren de leveringsdygtige indenfor transport af sand og stabilgrus.

- Vi har blandt andet et godt samarbejde med en entreprenør omkring sand fra en grusgrav i Hyrup, der er velegnet til ridebaner, lyder det fra Allan Jessen og Jesper Hansen.

Vognparken tæller desuden tre biler som er opbygget specielt til transport af græs og majs.

- Indenfor majs læsser vi også med gummiged med høj tipskovl, der er effektivt i en sæson som i år hvor tingene går stærkt, forklarer Allan og Jesper, der tilføjer at de for tiden er i gang med en stor mængde biomajs, der køres til Tyskland.

Ikke mindst kornhøsten i år været hektisk på grund af den megen nedbør, der har betydet at kornet skulle flyttes meget rundt.

Heldigvis har man et godt samarbejde med maskinstationer, hvor man har aftaler om gensidigt at hjælpe hinanden i spidsbelastninger.

Også indenfor gyllekørsel står man stærkt. Her transporteres der gylle fra tank til tank og - indenfor sæsonen - fra tank til mark. I alt fem biler, der er klar til at rykke ud året rundt.

Efter gylle- og majssæsonen står vinteren for døren. Derfor er man så småt begyndt at gøre bilerne klar til vintersæsonen, hvor det handler om vinter-vedligeholdelse af veje.

Læs også