Jubel i landorganisationer

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter bør primært arbejde for udvikling, arbejdspladser og vækst i de danske landområder, lyder det fra formændene for land- og landsbyorganisationerne.

Smilene var store i Landdistrikternes Fællesråd i går, da Carsten Hansen (S) blev minister i det nye ministerium for By, Bolig og Landdistrikter.

- Vi er rigtig glade. Det er et stærkt signal at sende til landdistrikterne, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, til Effektivt Landbrug.

Han har ét overordnet ønske til den nye minister.

- At få skabt udvikling, arbejdspladser og vækst i Danmarks landområder, siger Steffen Damsgaard.

Ventet i 35 år
Hos Landsbyerne i Danmark er formand Carsten Abild også en glad mand.

- Vi har ventet i 35 år på det her. Og nu skal vi sikre, at landzonen ikke længere er afviklingszonen, mens byzonen er vækstzonen. Det tror jeg, de har forstået på Christiansborg. Det er derfor, vi får ministeriet nu. Og jeg tror på, den nye minister er en handlingens mand.

- Det har vi også brug for, for vi skal have arbejdspladser, bosætning og bredbånd overalt i Danmark. Der er brug for andet end landbrug, skovbrug og fiskeri på landet, siger Carsten Abild.

Sejt lobbyarbejde
Oprettelsen af det nye ministerium vurderes i øvrigt til at være en stor sejr for et tre år langt stykke lobbyarbejde - ikke mindst i Landdistrikternes Fællesråd, som under de netop overståede regeringsforhandlinger fremsatte forslaget om at danne Ministeriet for Regional Udvikling & Landdistrikter.

Forslaget er først sendt til politikere og efterfølgende for en uge siden offentliggjort i medierne.

Noget af det, det nye ministerium får som ressortområde, er blandt andet LAG-midlerne (Lokale Aktions Grupper). 

Læs også