Tror det bliver en kvindelig fødevareminister

Ifølge Bjarne Laustsen (S) peger pilen på, at det bliver en kvinde, som bliver fødevareminister i den nye regering.

Taler man om kandidater til fødevareministerposten, er det udover de to favoritter fra SF og R også svært at komme uden om socialdemokraternes Bjarne Laustsen, der fik et kanonvalg i sidste uge, med 18.733 personlige stemmer i Nordjylland, og som i de sidste fire år har været en markant fødevareordfører.

Selv fortæller Bjarne Laustsen da også, at han ville lyve, hvis han sagde, at han ikke var interesseret i at blive fødevareminister i den kommende regering.

- Enhver politiker, der stiller op, vil jo gerne sidde i maskinrummet og komme til at bestemme nogle ting. Men det er ikke nødvendigvis nok, at man har passet et område i fire år og har fået næsten 19.000 personlige stemmer. Det er ikke det samme, som man bliver tilsmilet, når regeringskabalen skal gå op, siger Bjarne Laustsen.

Alle skal blive enige
Han fortæller, at problemet for ham er, at det er tre partier, som skal blive enige, og samtidig vil de bestræbe sig på, at kønsfordelingen mellem ministrene bliver 50-50.

- Sandsynligvis bliver personerne i ledelserne i de tre partier tilgodeset først og fremmest. Og når der så samtidig er det her ønske, hvilket selvfølgelig er helt fint, at halvdelen af ministrene skal være kvinder, så kan man jo godt se, at blandt de personer, der sidder i front, der er der mange mænd. Derfor forventer jeg ikke noget, siger Bjarne Laustsen, der dog understreger, at han ville finde opgaven som fødevareminister meget spændende.

- Der ligger så mange ting på landbrugsområdet. Der er EU-formandskab, hvor der skal forhandles en ny landbrugsreform, så det ville være helt fint, siger han.

Kunne han dog frit vælge mellem alle ministerposter, så var det dog beskæftigelsesministeriet, som han helst ville sætte sig på.

- Det er jo det, som jeg har brugt allermest af min tid på. Det ville være helt fantastisk. Lavede du en rundspørge i Nordjylland, så tror jeg også hellere, at de ville have, at det var dét ministerium jeg fik, end at blive fødevareminister, siger Bjarne Laustsen.

Læs også