Jyske PlusTec kommer til Sjælland

PlusTec fra Holstebro, laver blandt andet gyllealarmer og virksomheden har startet samarbejde med Stavnskær Elektrik ved Svinninge på Sjælland. Stavnskær Elektrik skal sælge gyllealarmer til landmænd i det østlige Danmark. Til næste år er de et lovkrav.

- Vi er glade for at kunne tilbyde vores produkter til det østlige Danmark, og som det ser ud nu, får flere landmænd brug for alarmerne, da de ved årsskiftet bliver et lovkrav, indleder direktør for PlusTec Jørgen Seerup.

Den jyske virksomhed begyndte på at lave de første prototyper til gylletanke tilbage i 2007, og i dag efter mange prøvelser er man kommet frem til et godt slutprodukt. Virksomheden har rettet henvendelse til forsikringsselskaberne, og dermed får landmænd muligvis reduceret deres miljøansvarsforsikring, hvis de har opsat en gyllealarm.

- Vi har talt med forsikringsselskaberne, og inden længe får vi svar på, om sådan en aftale er mulig. De selskaber vi har talt med, er vi hvert fald positive overfor idéen, forklarer Jørgen Seerup.

LevelTec sender sms
Alarmen som det hele drejer sig om, kaldes LevelTec og består af en omkring ti centimeter lang trykføler. Alarmen bliver placeret i bunden af gylletanken og kan måle præcist hvor meget gylle, der befinder sig i tanken, når dennes mål er opgivet på forhånd. Trykføleren er forbundet til en boks, som bliver monteret på ydersiden af tanken.

Skulle der ske at indholdet i tanken mod forventning ændrer sig bliver landmanden, gennem en sms, orienteret i god tid.

Opsætningen af alarmer sker i samarbejde med Stavnskær Elektrik som ligger ved Svinninge, og virksomheden er forberedte, og har fået de første bestillinger ind.

- Det her er helt nyt for os, og indtil videre har vi fået tre ordre ind, men vi er sikre på, at det billede nok skal ændre sig, siger installatør Søren Stavnskær til Landbrug ØST.

Bestil i tide
Landmændene skal dog ikke vente for længe med at bestille siger Søren Stavnskær, for gør man det i sidste øjeblik, kan virksomheden ikke garantere, at alarmerne bliver sat op til tiden.

- Landbruget har desværre svært ved at investere i disse tider, selvom dette produkt er i »need to have« kategorien. Men bestiller man anlægget hos os før uge 42, så kommer det op inden nytår, inden lovkravet træder i kraft, og det giver vi garanti på. Og det kan måske hjælpe lidt på planlægningen, fortæller Søren Stavnskær.

Alarmen LevelTec kører på strøm fra solceller, og ud over at være et alarmsystem, er LevelTec også et webbaseret dokumentationssystem, som rummer bedriftens tanke og en komplet log over gylleforbruget og alle hændelser ved gylletankene.

Læs også