Halvtreds med i den nye indkøbsklub

Centrovice er godt tilfreds med opstarten af en ny indkøbsklub. Et firma fra Esbjerg vandt licitationen og leverer i disse dage planteværn ud til klubbens 50 fynske medlemmer.

Rådgivningschef i Centrovices planteavlsafdeling, Leif Hagelskjær, er godt tilfreds med, at 50 af foreningens medlemmer har taget imod tilbuddet om at deltage i den nye »Centrovice Indkøbsklub«.

I første omgang har der her til vækstsæsonen været mulighed for at afgive hovedordre på op til 60-70 forskellige plantebeskyttelsesmidler, men siden er det planen - når dette første step er evalueret – også at tilbyde fælles indkøb af udsæd, gødning og andre produkter til bedriften.

Det blev engrosfirmaet LFS Kemi i Esbjerg, som fik ordren på at levere til de fynske indkøbsklubmedlemmer. De vandt licitationen i marts, hvor ikke mindre end 12-14 firmaer i grovvarebranchen bød ind på det samlede store parti planteværn.

Samme pris
- Det giver mulighed for landmændene at spare penge, og samtidig slipper man for arbejdet med selv at indhente tilbud, pointerer Leif Hagelskjær, der i sagens natur godt er klar over, at branchen ikke er så vild med tiltaget, selv om man har udvist stor interesse for at være med på vognen.

- Det betyder selvfølgelig, at vor opgave er at gøre arbejdet så sobert som muligt, siger han og påpeger, at der både er små og store landbrugsbedrifter blandt de første 50 medlemmer i klubben.

Alle medlemmerne får, uanset bestillingens størrelse, leveret plantebeskyttelsesmidlerne til samme pris, og ved hovedordren, som er på vej ud i disse dage, er det frit leveret på gården uden fragtomkostninger.

Leif Hagelskjær medgiver, at denne handelsform ikke giver mulighed for lige at hente en ekstra dunk i weekenden. Ønskes der senere suppleringsordrer, er prisen uændret, men til gengæld skal der her betales fragt.

Sønderjysk initiativ
Rådgivningschefen oplyser, at Centrovices opgave i denne sammenhæng er at indhente bestillingerne hos medlemmerne, mens den sønderjyske indkøbsforening »Spar Bonde«, som blev etableret for over ti år siden, tager sig af udbudsmateriale og licitationen. Den efterfølgende kontakt til det vindende firma om levering og afregning foretages af det enkelte medlem.

Foruden Centrovice Indkøbsklub handler den sønderjyske forening også på vegne af en nystartet indkøbsklub under Gefion på Sjælland.

For et medlem koster en fast pris på 1.000 kroner at deltage i en udbudsrunde.

   

Læs også