Brockenhuus trækker sig som L&F-formand

Landbrug & Fødevarer skal have ny formand efter Michael Brockenhuus-Schack har besluttet at trække sig. Der er ekstra delegeretmøde i slutningen af maj.

Michael Brockenhuus-Schack ønsker at forlade posten som formand for Landbrug & Fødevarer. Det meddelte han onsdag aften organisationens primærbestyrelse på et ekstraordinært indkaldt bestyrelsesmøde i Middelfart.

- Efter lange og svære overvejelser har jeg besluttet, at jeg ikke fremadrettet kan påtage mig det store ansvar, der følger med mine formandsposter i Landbrug & Fødevarer. Det er en smertelig erkendelse, og jeg har det naturligvis meget dårligt med at måtte forlade formandsposten i en meget vanskelig periode for vores erhverv. I den givne situation ser jeg det dog som den eneste mulighed og samtidig den bedste løsning for erhvervet, da der på nuværende tidspunkt kræves en formand, som kører på fuld kraft i forhold til de mange vigtige opgaver, som skal løses, siger Michael Brockenhuus-Schack i en pressemeddelelse.

Michael Brockenhuus-Schack vil fremover koncentrere sig om sin egen bedrift samt om bestyrelsesposter uden for Landbrug & Fødevarer.

Det er vigtigt for ham, at erhvervet nu holder sammen.

- Det er helt afgørende, at erhvervet i den nuværende situation står sammen. Det er der behov for - mere end nogen sinde. Jeg er derfor meget optaget af, at alle i den kommende tid rykker tættere sammen i forhold til at få løst vores fælles politiske mål.

Ekstra delegeretmøde
Det blev på bestyrelsesmødet besluttet at indkalde til et ekstraordinært delegeretmøde i slutningen af maj med det formål at vælge ny formand til primærbestyrelsen. Siden skal fællesbestyrelsen, bestående af primær- og virksomhedsbestyrelsen, vælge Landbrug & Fødevarers formand.

Niels Jørgen Pedersen fortsætter indtil delegeretmødet på posten som fungerende formand, en post han har varetaget, siden Michael Brockenhuus-Schack blev sygemeldt.

Michael Brockenhuus-Schack har været formand for Landbrug & Fødevarer, siden organisationen i 2009 så dagens lys som en fusion af en række organisationer inden for landbrug og fødevareområdet. Han har i et par måneder været sygemeldt med en kræftsygdom, og skønt der er udsigt til en fuldstændig raskmelding, er det efter råd fra lægerne, at Brockenhuus-Schack nu forlader formandsposten.

Læs også