Praktikerne priser dansk malkefirma

Det var en stolt salgs- og marketingsdirektør Niels Erik Bendtsen, der på Sima-messen i Paris modtog den anerkendt Good Practise pris fra franskmændene.

Der er gensidig anerkendelse mellem franskmændene og danske salgs- og marketingsdirektør Niels Erik Bendtsen fra malkemaskinfirmaet S.A.Christensen, der på Sima messen i Paris modtog den fornemme pris »Good Practise«.

- Her i Frankrig er landbrug og fødevareproduktion en folkesag, og der er politisk opbakning bag landmændene. Det mærker man her på messen, og det mærker vi gennem vort salgsselskab og forhandlere i Frankrig, siger en stolt prismodtager på danske SAC’s stand på Sima-messen i Paris.

Ved Sima-messen modtog Niels Erik Bendtsen prisen »Good Practise«, som er praktikernes anerkendelse af nyttig teknologi. Prisen fik SAC for sin nye malkerobot, RDS Futureline MAX, der er en videreudvikling af firmaet malkerobot, der er opbygget omkring en såkaldt industrirobotarm. Udvikling og produktion af malkerobotten foregår på den danske virksomheds fabrik i Holland.

Godt marked for SAC
At Frankrig også er et godt marked for det danske malkemaskinfirma, lægger Niels Erik Bendtsen ikke skjul på.

- De franske landmænd tilskyndes til at investere med særlige støtteordninger. Desuden er der et stort marked i et land, hvor der er 3,8 millioner malkekøer og lige så mange stykker kødkvæg. For eksempel i Bretagne, hvor vi er meget aktive, findes der i en radius på blot 250 kilometer 1,8 millioner malkekøer. Det er blandt andet derfor, vi sidste år etablerede vort eget salgsselskab i Frankrig med fem ansatte og foreløbig 25 forhandlere. I vores strategi håber vi på en hurtig fordobling af forhandlerantallet i Frankrig.

Den danske malkemaskinproducent har tillige eget salgsselskab i Sverige, og, ifølge Niels Erik Bendtsen, en klar strategi om at satse på markeder indenfor 2000 kilometers radius fra hovedsædet i Kolding og dermed de centrale mælkeproduktionsområder i Nordeuropa med relativt høje arbejdslønninger.

Læs også