Gjerskov gav håb

Fra en uventet kant kan landbruget måske få en smule hjælp i sin kritik af den nye husdyrlov. Socialdemokraternes Mette Gjerskov vil skelne skarpt mellem eksisterende ejendomme med en miljøgodkendelse og så egentlige udvidelser.

Forud for miljøminister Karen Ellemans gennemgang af de påtænkte ændringer af husdyrloven, havde fire husdyrformænd i går foretræde for folketingets miljøudvalg.

Mens miljøminister Karen Ellemann mener, for mange i erhvervet ser spøgelser, der slet ikke findes i den nye husdyrlov, viste dagen sig at være en øjenåbner for socialdemokraternes miljøordfører Mette Gjerskov.

Det skete, da hun, såvel som en række andre politikere, efterfølgende mødte landbrugsformændene til en uformel snak på gangen efter mødet i miljøudvalget.

Udvidelser for sig
- For mig er der da en kæmpe forskel på, om en eksisterende bedrift med en miljøgodkendelse bliver ramt af reglerne, eller på, om det alene er udvidelser. Ikke fordi jeg underkender, at miljøgodkendelser ikke er vigtige, sagde Mette Gjerskov.

Hun fortalte, at hun lige som mange andre endnu ikke har et fuldt overblik over ændringerne ved husdyrloven, som ifølge hendes egne ord i forvejen bygger på elendig lovgivning, siden det i forbindelse med kommunalreformen i 2007 blev kommunernes opgave frem for amterne at overtage arbejdet med husdyrgodkendelserne.

Hun ser derfor frem til den tekniske gennemgang af loven, som miljøminister Karen Ellemann (V) i dag afholder på Christiansborg.

Læs også