Nationalparken er en realitet

INDVIELSE: Prins - og landmand - prins Joachim stod for den officielle indvielse af Nationalpark Vadehavet. Landbruget er ikke begejstret.

Så er det en realitet. Den 146.600 hektar store Nationalpark Vadehavet er indviet, og det var prins Joachim, der foretog den officielle indvielse. Det skete inde i det store område mere præcist i landets ældste by, Ribe, hvor han med et træk i snoren samtidig afslørede nationalparkens logo.

Prinsen kaldte det et privilegium at være nabo til Vadehavet, som han har lært at leve med som en ilter nabo, men også som en nabo, der er livgivende og skaffer frodigt jord bag digerne.

Han glædede sig over at kunne indvie den nye nationalpark. Helt samme glæde er der ikke i alle landbrugskredse, som er skeptiske. Hvad vil det betyde for landbrugets udvikling. Om indvielsen var en glædens dag, lød svaret fra Claus Christensen, formand for Sydvestjysk Landboforening:

- Det er da en glædens dag. Nu bliver parken en realitet, og den er kommet for at blive. Vi må i stedet se fremad og se på mulighederne i stedet for på begrænsningerne, lød det fra Claus Christensen en times tid, inden parken blev officielt indviet.

Formanden vil gerne generere vækst til området, men omvendt er han ikke overbevist om det positive set fra landbrugets side:

- På sigt frygter jeg, at der vil komme yderligere restriktioner for landbruget i en nationalpark, påpegede Claus Christensen, der efterfølgende måtte sande, at ingen af talerne nævnte landbruget, da Nationalpark Vadehavet blev indviet.

Læs også