Frie forhandlere forpligter hinanden

Reduktionen af John Deere forhandlere fik en gruppe maskinhandlere til at ønske mere selvbestemmelse i egen forretning. Nu slutter fire tidligere forhandlere sig sammen i foreningen Danmarks Frie Forhandlere.

De fire maskinforretninger – og, indtil for et halvt år siden, John Deere forhandlere, Næstved Maskinservice, Karise Maskinservice, Holbæk Agro Center samt Maskincenter Felsted, danner nu en sammenslutning af frie forhandlere, Danmarks Frie Forhandlere.

- Vi vil ikke mere være bundet af en importør, der holder os så stramt bundet, som John Deere gjorde. Derfor takkede vi nej til at blive eneforhandlere af et andet traktormærke i vort område, siger de frie forhandleres talsmand, maskinhandler Hans Erik Karlshøj, der ejer Næstved- og Karise Maskinservice og halvdelen af Holbæk Agro Center.

Fremover vil de fire maskinforretninger ad andre kanaler end gennem den danske importør, Nellemann Agro A/S, kunne importere John Deere traktorer og høstmaskiner.

Åbne grænser 
I forbindelse med samarbejdet, der blev præsenteret i går på Dansk Maskinhandlerforenings adresse i Kolding.

- Vi har fået god hjælp her fra vores organisation og har fået udarbejdet et sæt vedtægter, vi foreløbigt kan arbejde efter, siger en anden af initiativtagerne, Heinrich Jochimsen, Maskincenter Felsted.

- Nu er vi os selv, men samtidigt markerer vi også, at vi er en del af EU. Hele Europa er vores arbejdsplads og det er også herfra, vi vil benytte os af vore kontakter for at kunne skaffe traktorer og maskiner. Grænserne er jo åbne og kan vi frit for eksempel importere nye John Deere traktorer eller mejetærskere gennem andre lande og gennem andre kanaler end den danske John Deere importør, siger Heinrich Jochimsen.

Læs også