6000 til dyrskue i Ribe

DYRSKUE: Arrangørerne kan se tilbage på et godt og hyggeligt dyrskue i Ribe, hvor 6000 gæster trodsede regnbyger og gråvejr og lagde vejen forbi dyrskuepladsen i fredags.

Med 300 dyr og næsten 100 udstillere var der lagt op til en interessant og udbytterig dag i fredags på Hovedengen i Ribe. Efter en lidt stille start – nok på grund af det lidt ustadige og blæsende vejr – blev pladsen fyldt godt op af publikum i løbet af formiddagen. Til gengæld kunne sidste års besøgsrekord på 7.700 gæster ikke holdes.

- Det blev igen i år en god dag i Ribe. Vejret kunne ikke tage humøret fra hverken udstillere eller publikum. Når der enkelte gange i løbet af dagen løb en byge over pladsen, søgte folk i læ hos udstillerne, som derved fik godt med besøg. Og hos udstillerne af dyr fortsatte kampen om de mange flotte ærespræmier uafhængig af vejret, siger skuets formand, Claus Christensen.

Da dagen var omme havde 6000 besøgt dyrskuet.

- Vi er godt tilfredse med forløbet. I år er vi tilbage på det sædvanlige niveau efter sidste års besøgsrekord. Inden skuet var vi spændte på, om Regentparrets besøg i Ribe dagen inden ville påvirke tilstrømningen til dyrskuet. Vi tror dog, at det nok mere var det lidt kølige og blæsende vejr, der fjernede prikken over i´et på besøgstallet. Men det er glædeligt at konstatere, at Ribe Dyrskue har en bred opbakning også i et år med mange andre aktiviteter i Ribe som følge af byjubilæet, fortsætter Claus Christensen.

Ny verdensrekord
Ved VM i Gummistøvlekast blev der sat ny mesterskabsrekord i herrerækken med et kast på over 21 meter – godt hjulpet af en god medvind. Ny verdensmester blev hos damerne Mette Bennedsen, Gørding, mens Daniel Nikolajsen, Hillerup, forsvarede titlen hos herrerne.

- Næste år falder sidste fredag i juli på den 29. juli, og vi kan allerede nu fastslå, at Danmarks smukkeste Dyrskue atter afholdes denne dag på Hovedengen. 146 år efter at det første dyrskue blev afholdt i Ribe. Vi evaluerer inden længe forløbet i år for at sikre, at Ribe Dyrskue igen bliver en god oplevelse næste år, slutter Claus Christensen.

Læs også