DLF-græs klar til kick-off

DLF-Trifoliums udsendte i Sydafrika, Stig Oddershede, forsikrer, at spillerne kan løbe ind på det flotteste, grønne danske græs, når verdensmesterskaberne i fodbold indledes i dag. 

Når verdens største sportsbegivenhed i dag fløjtes op i Sydafrika, er grundlaget i bogstaveligste forstand fra dansk landbrug. Græsset på alle stadions og træningsanlæg ved VM-turneringen er leveret af DLF-Trifolium, og i går kunne Stig Oddershede fra verdens største frøfirma melde om alt klar til det første spark.

Fra det argentinske landsholds basecamp i Pretoria, hvor argentinerne med stjernespilleren Lionel Messi i spidsen har anvendt to baner til de sidste træningsforberedelser, er der ingen tvivl:

- Græstæppet er helt perfekt. Det er tilpas blødt at spille på, men også så skudtæt og ensartet, at der er svært at finde et lille hul uden græs efter træning her på banen, reporterer Stig Odderhede, der dog desværre – ligesom pressen og de mange fans – ikke havde lov til at overvære de sidste afpudsninger inden VM-kampene.

Satisfied
Besøget på argentinernes træningsbaner foregik sammen med professor Dr. Schoemann fra den sydafrikanske organisationskomite. Han har for over to år siden testet flere græssorter, og på den baggrund udvalgt de bedste til VM-banerne. Og her blev tre sorter fra DLF-Trifolium valgt.

Direkte adspurgt om græsset lever op til de store forventninger, svarede Dr. Schoemann: - I'm satisfied.

Åbningskampen i dag er mellem værtsnationen Sydafrika og Mexico. Argentina spiller deres første kamp i morgen lørdag på Ellis Park Stadium i Johannesburg, som kan rumme 62.000 tilskuere. I marts blev der på dette stadion sået en blanding af forskellige engrapgræs og alm. rajgræs sorter, og i maj er der oversået endnu en gang med DLF's plænesort Axella. I løbet af en uges tid fra såningen spirer og vokser Axella til en højde på cirka fire centimeter.

Stig Oddershede oplyser, at der er brugt over et ton græsfrø pr. stadion for at få græstæppet helt perfekt.

Læs også